Dar daca ai stabilit data pentru ziua cea mare intr-o perioada mai rece din an, ai grija ce alegeri faci in privinta acestor accesorii pentru mireasa, astfel incat sa nu fii tu cea care ramane fara grai, cu un zambet inghetat, la propriu, pe buze.

Nuntile organizate in perioada rece pot fi extrem de interesante si iti ofera posibilitatea de a-ti folosi  creativitatea la cote maxime, inclusiv in alegerea accesoriilor pentru rochia de mireasa. Bineinteles, acestea trebuie sa fie in perfecta concordanta atat cu rochia, dar si cu stilul nuntii si locatia aleasa.

Fie ca este o iarna blanda, o toamna fara scrupule, in care vantul apare din senin ori o primavara cu toane, poti opta pentru un sal care sa te protejeze de posibilele intemperii. Alege materiale calduroase, precum catifeaua sau casmirul si ai grija la aspectele practice: alege-l astfel incat sa nu alunece in permanenta si sa apari in toate pozele luptandu-te cu el.

Capa mireasa. Capa este unul dintre accesoriile care nu se vor demoda niciodata, oferind tinutei un aer regal, plin de eleganta si rafinament. Purtata pe vremuri doar de doamnele din inalta societate, capa, mai ales cea din blana alba, a devenit astazi preferata mireselor in sezonul rece, atat datorita aspectului practic, cat si pentru imaginea creata.

Aerul vintage si luxos al unei cape din blana poate fi inlocuit, in functie de personalitatea ta si de stilul nuntii, prin alegerea altor materiale, precum lana fina sau tafta.

Bolero mireasa. Boleroul este un accesoriu foarte sic pentru o nunta in sezonul rece, dar si foarte practic, mai ales ca il poti folosi atat impotriva frigului, dar si pentru a estompa anumite zone, care crezi ca nu te avatajeaza. In functie de gusturi si stilul rochiei, poti alege intre tafta, catifea sau casmir.

Mantaua poate fi o alegere inteleapta daca nunta este in miezul iernii si aceasta se anunta a fi una siberiana, iar in functie de stilul nuntii si gusturile proprii, poti opta pentru o manta lunga din blana, cu maneci largi, ori pentru una din stofa, cu gluga supradimensionata, care-ti va crea o imagine parca desprinsa din povesti.

Manusi mireasa. Manusile reprezinta un accesoriu extrem de elegant si trebuie alese cu mare grija, in functie de gradul de formalitate al nuntii, dar si de rochia pe care ai ales-o. Materialul manusilor trebuie sa fie compatibil cu cel al rochiei, iar lungimea acestora trebuie sa fie  invers proportionala cu lungimea manecilor rochiei.

Astfel, pentru o rochie fara maneci sunt recomandate manusile pana peste cot, iar daca manecile sunt trei sferturi, poti alege manusi pana la incheietura. Daca alegi si manusi si capa, ai grija sa faca parte din aceeasi poveste.

Lasand la o parte concordanta cu stilul nuntii, al rochiei si al tau, atunci cand alegi dintre toate aceste accesorii pentru mireasa, nu uita ca insasi definitia cuvantului “accesorii” le posteaza ca elemente secundare, asa ca ai grija ca ele sa fie suficient de discrete pentru a nu eclipsa frumusetea ta.