Dar pentru a fi sigura ca explozia de culoare nu le arde retina, iar combinatia de materiale nu le face pielea de gaina, trebuie sa stii cate ceva despre materialele textile folosite pentru diversele aranjamente de nunta.

Fetele de masa, husele de scaun, servetele, panglicile, fundele dar si celelalte aranjamente de nunta, precum draperiile si mocheta vor da mai multa culoare salii de nunta, creand un impact vizual extraordinar.

In cazul in care tema nuntii este medievala sau rustica, cu mese din lemn, trebuie sa stii ca acestea pot fi lasate neacoperite. Pentru orice alt tip de nunta, mesele ar trebui acoperite, iar elegant este ca fetele de masa sa ajunga pana la pamant.

Dincolo de culoare, care va trebui sa fie in perfect acord cu tema nuntii si look-ul vostru, este bine sa stii ca panzeturile sunt legate de anotimp, iar atunci cand alegi materialele pentru aranjamentele salii de nunta va trebui sa o faci tinand cont de acest aspect.

Panzeturile din bumbac se potrivesc in orice sezon al anului, simplitatea lor fiind cuceritoare intr-un cadru relaxat sau la o nunta in aer liber. Panza fina texturata intregeste perfect un cadru traditional si daca plusezi, alegand albastru inchis sau ciocolatiu vei transforma simplitatea in eleganta dezinvolta.

Matasea este potrivita mai ales vara, cand sclipirea sa discreta va crea un atmosfera regala si misterioasa in acelasi timp.

Organza diafana, dantelata sau simpla este subtire si sclipitoare, irizatiile extraordinare creand un aer romantic si fiind o alegere buna pentru o nunta de primavara sau vara.

Satinul lucios este o alegere clasica si este foarte potrivit pentru o nunta in sezonul cald, cand temperaturile ridicate vor fi contracarate de atingerea ei racoroasa. Satinul este disponibil intr-o gama larga de culori, prin alegerea lui putand crea nenumarate modalitati de a-ti etala evantaiul de culori al nuntii.

Catifeaua cu materialul ei bogat si cald este perfecta pentru o nunta de toamna sau de  iarna.

Damascul din in, bumbac, matase sau lana, cu desene mari, iesite in relief poate fi folosit pentru fetele de masa, la o nunta in sezonul rece. Calitatea superioara a acestuia va da o nota de fast nuntii tale, dar va afecta si bugetul, fiind un material destul de scump.

Brocartul este potrivit pentru nuntile de toamna sau iarna, iar ornamentele din fire aurii sau argintii vor crea o imagine de bogatie si belsug, transformand decorul intr-unul cu adevarat regal.

Glamour, romantice sau elegante, important este ca aranjamentele de nunta alese si combinatiile de materiale, sa fie armonioase, precum casnicia pe care o incepeti in acea zi.