Dar pentru ca cel mai important film din viata voastra sa devina un succes de box-office, trebuie sa stii cum sa evaluezi corect portofoliul unui cameraman de nunta.

O data ce te-ai hotarat asupra stilului de filmare pe care il doresti, vei ajunge sa vizionezi online zeci de portofolii de la diversi cameramani de nunti, iar ideal ar fi sa stii dupa ce sa te ghidezi atunci cand scurtezi lista.

Desi pe site-urile cameramanilor de nunti nu vei gasi filmari intregi, ci doar videoclip-uri promotionale in care ti se prezinta cele mai bune cadre, tot vei putea face o selectie in functie de calitatea imaginii.

Tot aici iti poti face o idee si despre gusturile respectivului cameraman, in functie de coloana muzicala aleasa pentru filmuletul promotional, care nu este neaparat cea aleasa de catre miri pentru filmul original, fiind de obicei, suprapusa unui colaj de la mai multe nunti.

Cand te intalnesti cu cei de pe lista scurta, roaga-i sa-ti prezinte filmari intregi de la cele mai recente nunti, si nu din ani diferiti, ca sa iti poti da seama si de cat de solicitat este- un cameraman bun avand foarte multe comenzi.

Daca are o filmare chiar din locatia in care iti vei organiza tu nunta, vei vedea si mai clar daca viziunea lui se potriveste cu a ta si daca a surprins toate aspectele pozitive ale salii de nunta, reusind in acelasi timp sa le evite pe cele mai putin “telegenice”.

Cand vizionezi filmele intregi, urmareste daca au fost surprinse toate momentele cheie si astfel vei putea evalua profesionalismul sau, dar si daca in aceste momente a reusit sa surprinda trairile si emotiile din respectivele scene.

Fii atenta la trecerile de la cadrele de exterior la cele de interior, unde de obicei este nevoie de lumini suplimentare, dar si la calitatea sunetului, la fel de important ca si imaginea.

Evident ca nimeni nu va lasa un sunet dezagreabil sa-i indeparteze posibilii clienti, dar daca in portofoliul respectivului cameraman de nunti predomina filmari in care sunetul real a fost inlocuit cu o coloana sonora, este clar ca exista o problema de captare a sunetului.
 
La vizionarea unor filme intregi, fii atenta si la durata acestora, la raportul dintre cadrele alb-negru si cele color, dar si la capacitatea lui de a surprinde dinamica zilei ori la talentul sau in ceea ce priveste montajul.

Tot aici, vezi daca a reusit sa surprinda, pe langa poveste si personaje, arhitectura bisericii, natura inconjuratoare, decorul sau obiectele importante, precum rochia de mireasa pe umeras ori verighetele, imagini care pot fi folosite cu succes ca si cadre de trecere intre diverse secvente.

Intr-un final, daca aspectele tehnice au fost acoperite in privinta respectivului cameraman de nunta, relaxeaza-te, ia o punga de popcorn si vizioneaza filmul ca si cum ar fi unul artistic. Vezi daca te plictiseste sau daca iti starneste emotii, pentru ca, aici este diferenta dintre un film bun si unul banal si cu siguranta vei dori ca filmul nuntii tale sa fie oricum, numai banal nu.