Si pentru a fi sigura ca toti cei la care te-ai gandit vor avea suficient timp la dispozitie pentru a-si organiza programul si a putea participa la nunta voastra, trebuie sa stii cand sa le trimiti notificarile preliminare, dar si cu cat timp inainte de ziua cea mare sa comanzi setul de invitatii pentru nunta si care sunt factorii care influenteaza termenul de livrare.

Invitatiile pentru nunta preliminare sau notificarile preliminare, care sunt de obicei telefonice sau prin intermediul postei electronice, se fac o data ce ati stabilit lista scurta principala de invitati. O data contactati, cu aceasta ocazie vei primi si un raspuns aproximativ, care te va ajuta sa stii daca este cazul sa treci la lista de rezerva sau nu.

Comandarea efectiva a invitatiilor de nunta trebuie facuta din timp, cu cel putin trei luni inainte de nunta, avand in vedere ca trimiterea lor se va face cu aproximativ doua luni inainte de marele eveniment.

Livrarea invitatiilor de nunta dureaza, in functie de firma la care le comanzi, intre una si doua saptamani din momentul lansarii comenzii, insa in cazul in care doresti un model de invitatii mai complex, ori daca vrei ca textul invitatiilor sa fie gravat sau cu tipar inalt, trebuie sa stii ca termenul de livrare se prelungeste.

Evident, exista si livrari rapide, cu taxe de urgenta sau nu, in functie de politica fiecarei companii si de modul de tiparire, asa ca, daca esti in criza de timp, poti opta pentru tipar plan, in loc de gravura sau tipar inalt.

Desi inainte de confirmarea comenzii, va trebui sa semnezi “bunul de tipar”, trebuie sa iei in considerare si o eventuala greseala de tipar, care ar putea duce la comandarea unui set nou si implicit la modificarea termenului de livrare.

Din momentul in care ai primit invitatiile, nu uita ca iti va lua timp sa le verifici, sa le asezi pe fiecare in plic, iar daca ai ales sa scrii chiar tu numele si adresele pe plicuri, aceasta operatiune iti va lua cateva zile.

In plus, ia in calcul si timpul alocat intalnirilor, caci n-o sa le strecori invitatia pe sub usa si apoi fugi, ci va trebui sa stai la un “paharel de vorbe“cu fiecare familie in parte.

In cazul in care ai invitati din afara orasului si nu le poti  oferi invitatiile personal, va trebui sa iei in considerare si timpul pe care il vei petrece deplasandu-te la posta si stand la binecunoscutele cozi. Sau, daca ai mai multi invitati din acelasi oras, altul decat cel in care te afli tu, poti lua in considerare varianta in care sa ii vizitezi pe toti in aceeasi zi, oferindu-le si invitatiile.

Daca ai acoperit toate aceste aspecte, nu-ti ramane decat sa astepti livrarea setului de invitatii pentru nunta si sa te bucuri de momentul in care vei vedea scris, negru pe alb, o parte din povestea minunatei zile ce va urma.