Bineinteles, daca ai mai multe prietene pe care le vrei cat mai aproape in ziua nuntii tale, poti alege mai multe domnisoare de onoare, la fel cum si partenerul tau poate avea mai multi cavaleri de onoare.

Istoria spune ca domnisoarele si cavalerii de onoare au aparut pe vremea cand mirele isi rapea mireasa si fugeau insotiti de cavaleri si domnisoare onorabile, imbracate in straie identice pentru a deruta eventualii urmaritori.

Chiar daca semnificatia cavalerilor si domnisoarelor de onoare s-a schimbat de-a lungul vremii, asta nu ii face mai putin onorabili, mai ales ca sarcinile lor sunt acum mult mai dificile decat o simpla fuga, calare. 

Ei au sarcini clare, ce trebuie trasate de la inceput si printre care se numara: prinderea cocardelor in pieptul invitatilor, ghidarea oaspetilor la mese, prezentarea acolo unde invitatii nu se cunosc intre ei, animarea petrecerii, dar si disponibilitatea de a ajuta in orice situatie neprevazuta.

Atunci cand va alegeti insotitorii de onoare trebuie sa va ganditi ca asa cum mirii se bizuiau inainte pe ei cu viata lor, acum, chiar daca nu mai este o chestiune de viata si de moarte, este esential ca increderea sa fie in continuare la cote maxime.

Si asta pentru ca, insotitorii de onoare vor fi mana voastra dreapta, vor fi ochii si urechile voastre, te vor anunta de inconvenientele aparute si vor incerca sa le remedieze astfel incat totul sa decurga perfect.

Ei trebuie alesi in functie de relatia personala pe care o aveti, trebuie sa va fie oameni apropiati si dragi, care sa fie dispusi sa va inteleaga emotiile si sa preia din stresul zilei cat pot de mult. 

Bineinteles ca trebuie sa fie si persoane responsabile, deoarece oricat de mult l-ati iubi pe amuzantul prieten din copilarie al logodnicului tau, faptul ca intarzie in mod constant, uita in ce zi se afla si a pierdut verighetele la propria-i nunta, va va determina sa nu-l puneti in fruntea listei.

Rolul cavalerilor si domnisoarelor de onoare incepe inca dinainte de ziua nuntii, iar cand ii alegeti ganditi-va si ca ei va vor ajuta cu organizarea petrecerilor burlacilor si burlacelor si vor participa activ la  acestea. Astfel, este de preferat sa aveti un istoric de distractie impreuna, ca sa nu va treziti la petrecere alaturi de oameni pe care va puteti bizui, dar care sunt complet plictistori.

Domnisoara sau domnisoarele de onoare te vor insoti atunci cand iti alegi rochia de mireasa, asa ca e necesar sa aveti gusturi apropiate si sa-ti fie o prietena buna, care sa te sustina in deciziile pe care le iei, avand in acelasi timp curajul de a-ti atrage atentia asupra greselilor.

Sarcinile trasate pentru cavaleri si domnisoare de onoare sunt poate multiple si solicitante, dar rolul lor este unul singur: de a va fi prieteni, in adevaratul sens al cuvantului, adica de a fi pe parcursul intregii nunti acolo unde aveti nevoie de ei, oricand aveti nevoie de ei.