Nunta in deplasare
In cazul in care ai ales organizarea nuntii “in deplasare”, la mare sau la munte, decizia este destul de simpla, pentru ca toti invitatii ar trebui sa fie cazati in acelasi loc cu mirii.

Tot ce-ti ramane de facut este sa gasesti o oferta buna de cazare: fie cauti pe internet, fie alegi un hotel / pensiune care ti-a placut cand ai fost in vacanta, fie apelezi la o agentie de turism.

Banuiesc ca deja te-ai gandit la buget atunci cand ai decis sa faci nunta “in deplasare”, asa ca tot ce trebuie sa mai stii este ca, in functie de numarul camerelor, poti negocia preturile.

Cazarea invitatilor din afara orasului
In cazul in care insa doar o parte dintre invitati sunt din afara orasului, va trebui sa organizezi cu grija cazarea acestora, in functie de mai multi factori.

Este posibil ca unii dintre ei sa aiba rude in oras, care se vor bucura sa-i gazduiasca, asa ca este bine sa intrebi atunci cand iti confirma prezenta, daca doresc sa le rezervi o camera sau nu.

Apoi, cu lista in fata, stabileste numarul exact de invitati care vor avea nevoie de cazare si calculeaza numarul de camere, pentru ca unii vor fi poate insotiti de copii, iar altii  vor veni fara partener.

Daca iti organizezi nunta la restaurantul unui hotel, cel mai simplu este sa ii cazezi la acelasi hotel, iar pretul va putea fi negociat, atat in functie de numarul de camere, dar si datorita faptului ca organizezi evenimentul la ei.

Daca locul petrecerii nu este la un hotel si bugetul iti permite, gaseste pentru toti camere la un hotel decent din apropierea salii de nunta sau din apropierea bisericii, pentru a economisi la capitolul transport.

Daca totusi bugetul nu este asa de generos, ia in considerare ca rudele foarte apropiate, cum ar fi bunicii sau matusa de la tara, sigur nu se vor simti confortabil la un hotel, ci vor dori sa stea la alte rude din oras sau chiar la tine, daca spatiul o permite.

La fel, prietenii foarte apropiati din afara orasului, care se cunosc cu alti prieteni din oras si care nu tin la eticheta, pot fi cazati la acestia din urma, bineinteles cu acordul ambelor parti.

Dupa ce ai micsorat lista, vezi de cate camere mai ai nevoie, dar si tipul invitatilor care au ramas pe lista.

In functie de statutul acestora, gaseste un hotel care crezi ca va fi pe placul lor si al bugetului tau si fa rezervarile din timp. Poti de asemenea, sa iei in calcul preturile apartamentelor cu regim hotelier, mai ales daca printre invitatii din afara orasului exista  familii cu copii.

Organizarea nuntii presupune sa fii atenta la buget, dar fii atenta si la detalii, pentru ca daca oaspetii se vor simti confortabil, vor fi gata de petrecere, iar interesul si generozitatea aratate fata de ei ii vor impulsiona sa danseze pana dimineata.