Dar brusc ai avut un deja vu si parca totul s-a mai intamplat asa, pana cand divortul sau viata ti-a spulberat toate sperantele, iar acum, desi ai spus DA si simti ca in aceasta a doua casatorie totul va fi asa cum ti-ai imaginat, intr-o secunda se nasc o mie de intrebari si parca prea putine raspunsuri.

Sa spui DA a doua oara, sa ai curajul de a nu te mai uita in trecut si de a privi doar spre viitor reprezinta o provocare, pe care trebuie sa fii pregatita sa o intampini.

Indiferent daca prima ta casatorie s-a terminat pentru ca viata a fost prea cruda si l-a luat mult prea devreme de langa tine pe cel ales, ori pentru ca viata a fost prea darnica si ti-a facut cadou un divort, dandu-ti astfel inca o sansa la fericire, fantomele trecutului ne bantuie pe fiecare, presarand teama de a nu fi ranite inca o data.

In primul caz, trecutul e mai usor de acceptat dupa o vreme, prin forma sa absoluta si iremediabila, iar singura problema este o falsa si neintemeiata mustrare de constiinta fata de partenerul pierdut.

Insa daca ai spus DA, inseamna ca a trecut suficient timp incat sa ai intelepciunea de a accepta ceea ce nu poti schimba si de a-ti acorda inca o sansa la fericire. Trebuie insa sa fii pregatita pentru momentul in care ii vei anunta pe fostii tai socri, mai ales ca probabil legatura nu s-a pierdut, fiind o situatie speciala.

In cel de-al doilea caz, cand cea de-a doua casatorie urmeaza uneia finalizate prin divort, temerile pot fi mult mai mari, fiecare avand tendinta de a proiecta esecurile trecute in viitor. Este absolut normal sa te gandesti la ceea ce s-a intamplat gresit in relatia trecuta, insa dupa ce ai invatat din greselile facute, este indicat sa inchizi usa si sa nu pornesti in noua casnicie incercand sa repari ce nu a mers in cea veche.
Dincolo de intrebarile absolut normale si la care doar tu iti poti raspunde in aceasta situatie, facand un interogatoriu de maxima sinceritate cu inima ta, dupa ce ai spus DA pentru a doua oara, vei avea de intampinat si altfel de provocari.

In primul rand, daca ai copii din prima casatorie, desi probabil acest lucru a mai fost discutat de-a lungul relatiei cu actualul logodnic, va trebui sa le explici, oricat de mici sau mari ar fi, ca nimeni nu va lua locul tatalui lor biologic.

La fel, daca exista situatii legate de pensia alimentara sau chiar daca nu, va trebui sa fii pregatita si pentru o discutie cu fostul tau sot, prin care sa stabiliti noii termeni ai relatiei voastre de acum inainte.

Intr-un final, oricate intrebari ar naste aceasta decizie legata de a doua casatorie, nu uita ca atunci cand ai spus DA, chiar si pentru a doua oara, sufletul tau s-a aflat in perfecta rezonanta cu acest raspuns.