Inainte sa plecati in cautarea unui costum de mire este important sa va stabiliti cateva criterii de care sa tineti cont in decizia pe care o veti lua. Pe langa faptul ca un costum de ginere trebuie sa fie in armonie cu tinuta de mireasa, aceasta investitie este oarecum conditionata de gradul de formalitate al evenimentului si locatiei,  dar si de  stilul personal al mirelui.

Bugetul pentru costumul de mire

Primul lucru care trebuie decis este suma maxima de bani pe care o veti putea cheltui pentru viitorul costum de mire. Daca in toata piata de costume barbatesti nu gasiti un model care sa se plieze pe cerintele voastre, puteti apela la un designer sau un croitor care sa creeze unul exact asa cum il doriti.

Confortul si stilul personal al mirelui

La fel ca si rochia de mireasa, e foarte important ca si tinuta mirelui sa fie confortabila si usor de purtat pe parcursul zilei. Materialul si linia costumului trebuie sa ii acorde libertate de miscare si sa se potriveasca constitutiei lui.

Costumul mirelui trebuie sa fie o expresie a stilului sau. El are ocazia sa isi puna amprenta chiar si in alegerea unor elemente de detaliu, precum butonii sau cocarda. Totusi, un mire indraznet, dispus sa experimenteze, poate opta pentru o tinuta total neasteptata pentru invitatii sai – fie ea tematica, sau doar excentrica.

Locatia si stilul petrecerii de nunta

In functie de locatia aleasa pentru marele eveniment, se poate determina nivelul de formalitate pe care trebuie sa il atinga costumul de mire. Daca pentru o petrecere intr-o sala eleganta puteti alege un frac negru, cu siguranta, pentru o petrecere in gradina un sacou mai putin formal ar fi o alegere mai inspirata.

Astfel, mirele va putea alege dintre diferite modele de sacouri, intrucat acestea sunt cele care definesc gradul de formalitate al costumului.

Armonizarea tinutelor mirilor

Costumul mirelui trebuie sa se potriveasca cu rochia ta de mireasa. Armonia dintre cele doua e usor de atins daca ambele tinute respecta acelasi stil sau aceeasi tema. Spre exemplu, o rochie ampla, cu crinolina si corset brodat, va arata spectaculos alaturata unei tinute cu smoching sau chiar frac.

Combinatia alb-negru ramane intotdeauna o alegere de success. Daca rochia ta de mireasa este alba, impecabila, un costum de mire negru va crea contrastul acela sofisticat si elegant.

Indiferent de celelalte detalii ale nuntii, cele doua tinute trebuie sa atinga acelasi nivel de formalitate, sa nu distraga atentia de la partener si sa se armonizeze din punct de vedere al paletei de culori.

Tineti minte ca tinutele voastre vor fi o reflexie a legaturii voastre si vor starni privirile admirative ale invitatilor asa ca purtati-le cu cel mai mare zambet.