Dar pentru ca atunci cand se indreapta spre tine sa nu ai senzatia ca te uiti la Matrix si iubitul tau s-a multiplicat subit ori ca este inconjurat de prieteni care au venit de la birou direct la nunta lui, este indicat sa discuti cu el din timp, pentru a-i da cateva puncte de reper si sfaturi legate de tipurile de costume de barbati pe care ai dori sa le poarte cavalerii lui de onoare.

La fel de bine, in functie de cat de apropiata este relatia cu ei sau eventual cu iubitele lor, poti profita de intalnirile de dinainte de nunta, pentru a preciza subtil anumite preferinte la care tii in materie de costume de barbati.

Indiferent de cine este la capatul celalalt al dialogului, fie ca este vorba despre logodnicul tau, direct cavalerii sau iubitele acestora, cuvantul de baza este diplomatia, caci nu este corect si nici nu se cade sa iti impui punctul de vedere. 

In plus, fiecare barbat are cel putin un costum de nunta pentru astfel de ocazii si spre deosebire de femei, ei nu folosesc nuntile ca pretext pentru noi achizitii, asa ca in niciun caz nu ar trebui sa simta o presiune psihologica sau financiara din acest punct de vedere.

Discutia ar trebui sa decurga deschis, caci la urma urmei sunteti prieteni, astfel incat sa stabiliti impreuna elemente de baza pentru costumele de nunta, in functie de gradul de formalitate al nuntii si stabilind incadrarea vestimentatiei in raport cu ora si locatia evenimentului.

Discutati si despre vestimentatia mirelui, caci cea a cavalerilor de onoare trebuie sa fie diferita de a acestuia, dar in concordanta cu ea si da, accentuati pentru prietenul lui cel mai bun, ca macar pentru o zi poate sa renunte la pantalonii din piele si casca de motociclist.

Desi moda americana merge spre costume de barbati identice pentru cavalerii de onoare, aceasta nu a prins radacini foarte puternice in Romania, fiind indicata doar daca este ideea cavalerilor, mai ales ca ei sunt cei care isi vor plati costumele.

Pentru a fi sigura insa ca vor exista si elemente comune intre vestimentatiile lor, care sa-i deosebeasca de restul invitatilor, le puteti face cadou anumite accesorii, de la lavaliera, batista si pana la butoni, care sa le si dea o imagine unitara, dar sa le si aduca aminte de nunta voastra.

Paleta de culori a nuntii este importanta, insa nu neaparat si in cazul cavalerilor de onoare, asa ca incearca sa nu exagerezi asortandu-i cu domnisoarele de onoare sau fetele de masa.

Gandeste-te si la faptul ca vor veni probabil insotiti de partenere si acestea vor avea si ele un cuvant greu de spus in alegerea vestimentatiei lor, mai ales ca poate vor dori ca in fotografii sa nu arate ca “nuca in perete” alaturi de iubitul lor.

Atata timp cat costumele de nunta ale cavalerilor de onoare reflecta gradul de formalitate al nuntii si sunt usor diferite de tinuta mirelui, avand pe langa cocarde, inca un element distinctiv, poti sta linistita, concentrandu-te mai degraba pe faptul ca logodnicul tau va fi inconjurat de prieteni dragi in ziua cea mare.