Daca mama ta mai rau te-ar stresa, prietena cea mai buna nu poate fi obiectiva, iar logodnicul tau, oricat de mult te-ar iubi se va uita neputincios in ochii tai, fiind depasit de astfel de situatii, este indicat sa apelezi la ajutorul profesionist al unui wedding planner.

Daca te-ai hotarat ca vrei sa imparti responsabilitatile si rezultatul cu un wedding planner, atunci poti incepe sa cauti online sau cerand recomandari prietenelor care au organizat un eveniment cu ajutorul unui astfel de specialist.

Consulta site-urile acestora, evalueaza portofoliile celor mai recente evenimente, incearca sa iti dai seama daca stilul lor se potriveste cu ceea ce ti-ai dori tu.

Cei mai multi organizatori de nunta pot oferi servicii complete incepand de la recomandarea, angajarea si mentinerea relatiei cu furnizorii, organizarea bugetului, reamintirea datelor scadente, pregatirea actelor, continuand cu insotirea la cumparaturi, alegerea invitatiilor, decorarea salii de nunta, consiliere in privinta alegerii muzicii si a meniului, pana la organizarea aranjamentelor de transport si cazare, cumpararea marturiilor si elaborarea programului din ziua nuntii.

Exista insa si organizatori care isi ofera serviciile doar pentru anumite parti din organizarea nuntii, asa ca atunci cand vizitezi site-urile, verifica si daca serviciile oferite acopera tot ceea ce ai tu nevoie.

Dupa ce ai facut o lista scurta, stabileste o intalnire personala, pentru a afla toate detaliile, a evalua portofoliul, profesionalismul, dar si personalitatea omului care va fi alaturi de tine luni bune de acum inainte.

Un wedding planner, pe langa calitatile de manager de proiect si abilitatile organizatorice pe care le are, trebuie sa fie o persoana diplomata si sa aiba un gust desavarsit.

De asemenea, trebuie sa fie o persoana comunicativa, deschisa la sugestii, dar si creativa, pentru a putea implementa ideile, incadrandu-se in bugetul alocat.

Nu in ultimul rand, intre tine si organizatorul de nunti va trebui sa existe o chimie, o compatibilitate de gusturi si gandire, pentru ca altfel nu va fi posibil sa cadeti de acord asupra niciunui aspect.

Bugetul este de asemenea un aspect important si trebuie sa stii ca pretul pentru angajarea unui organizator de nunti poate fi stabilit pe ora / programare, o suma fixa sau ca procent din costul total al nuntii.

Este de preferat optiunea in care tariful este stabilit pentru munca depusa si nu ca procent din costul nuntii, pentru a evita situatia in care ti se propun diverse extravagante doar pentru a mari costurile si implicit procentul sau.

Persoana aleasa ca wedding planner va deveni sfetnicul tau oficial, amica si in unele clipe chiar mama, fiind umarul ce te va sustine constant astfel incat ziua nuntii sa fie pregatita perfect, in cele mai mici detalii.