Cu un DJ priceput, deschis la sugestii si cu un playlist pentru nunta suficient de variat, poti sa inserezi intre numeroasele melodii de nunta, cateva dintre piesele tale preferate, sarind bineinteles peste cele rock metal. Dar cum faci sa alegi cele mai potrivite melodii pentru nunta, astfel incat unchiul de la tara sa danseze alaturi de prietena ta din liceu?

Pentru ca este nunta ta, ai intaietate: asa ca intocmeste o lista cu toate melodiile de suflet, pe care tu si viitorul tau sot ati dori sa le ascultati la nunta ta.

De asemenea, afla daca parintii tai sau ai lui au vreo melodie preferata, pe care ar dori sa o asculte la nunta. Acelasi lucru ar trebui sa-l faci si in privinta nasilor, pe care sigur ii va bucura gestul tau.

Apoi, cu lista de invitati in fata, fa o statistica pe categorii de varsta, zona geografica din care provin, dar si clasa sociala, in cazul in care exista diferente majore. In cazul prietenilor apropiati, probabil ca ai cat de cat o idee despre gusturile lor in materie de muzica.

Dupa ce te-ai lamurit cu procentele, stabileste o intalnire cu DJ-ul, ofera-i toate informatiile pe care le-ai adunat si discuta deschis cu el despre dorintele pe care le ai legat de muzica din ziua nuntii.

Daca tot ai ales un DJ profesionist, indicat ar fi sa ai incredere in el si in talentul sau de a mixa informatiile pe care i le-ai pus la dispozitie, cu experienta practica pe care o are in domeniu.

Asculta propunerile lui, stabiliti impreuna genurile permise si pe cele din care nu are voie sa difuzeze nici macar o singura masura, stabiliti impreuna melodiile pentru momentele importante, cum ar fi valsul mirilor, taierea tortului sau aruncarea buchetului, roaga-l sa tina cont de melodiile tale de suflet si apoi lasa-l sa-si faca treaba.

Daca ati stabilit toate aceste detalii, iar DJ-ul este profesionist, nu mai ai de ce sa-ti faci griji in privinta muzicii de nunta, mai ales ca stii bine cum se adapteaza gusturile muzicale dupa cateva paharele.

Ramane doar sa te prezinti la restaurant alaturi de proaspatul tau sot si sa dansati alaturi de invitati, pana dimineata, pe melodiile de nunta alese, ce vor transforma nunta voastra intr-o petrecere ca-n basme.