Momentul magic s-ar putea transforma intr-unul tragic, daca atunci cand ridici privirea, rimelul va fi intins pe toata fata, iar machiajul, pentru ca nu este un machiaj profesional, te paraseste incet dar sigur, exact cand blitz-urile te asalteaza ca pe o diva.

Daca vrei sa eviti astfel de situatii si inclini spre a alege un make-up artist, poti incepe cautarile in online, dar adu-ti aminte si daca ai fost la nunti unde mireasa a avut un machiaj de nunta perfect si cere recomandari.

Intreaba-ti prietenele, fotograful de nunta, vanzatoarea de la magazinul cu rochii de mireasa, dar si cosmeticiana la care mergi frecvent, poate chiar salonul lor presteaza astfel de servicii.

Acolo unde cauti online, poti sa-ti faci o idee despre stilul unui make-up artist, studiind portofoliul cu machiaje de nunta, iar apoi, dupa ce ai incropit o lista, contacteaza-i si stabileste intalniri cu cei disponibili in ziua nuntii tale, care iti pot oferi un machiaj profesional de proba si care sunt dispusi sa semnati un contract.

Inainte de intalnire, pregateste o poze cu rochia de mireasa dar si fotografii din reviste cu diverse tipuri de machiaj de nunta care-ti fac cu ochiul.

O data ajunsa acolo, roaga-l pe respectivul make-up artist sa-ti prezinte portofoliul, eventual cu poze “inainte si dupa”, pentru a-ti face o idee despre stilul sau si discrepanta dintre ipostaze: cred ca si tu vrei ca alesul inimii sa te recunoasca in ziua nuntii.

Discuta deschis cu el si fa-ti o idee despre personalitatea lui, pentru ca in acest domeniu,  pasiunea este absolut necesara, iar daca machiajul de nunta este pentru el doar un mod de a-si castiga existenta, treci la urmatorul.

Persoana care te va machia trebuie sa fie si punctuala, pentru ca intreaga zi depinde de ea, dar trebuie sa existe si o chimie, caci este printre primele persoane cu care iei contact si n-ai vrea sa-ti strice buna dispozitie.

Afla daca poate veni la tine acasa, daca mai are cliente in aceeasi zi, daca poate ramane sau reveni pentru retusuri sau daca te poate invata pe tine cum sa le faci.

Bugetul trebuie luat in seama, asa ca afla ce tarif are, daca este stabilit pe ora sau pe zi, dar si daca are un inlocuitor in caz de urgenta si roaga-l sa-ti arate si portofoliul acestuia.

De obicei, un make-up artist profesionist are propria trusa cu produse de machiaj profesional, dar intreaba daca tariful include produsele sau daca exista taxe suplimentare.

Testarea unui machiaj profesional de proba va fi decisiv in alegere, iar la sedinta este de preferat sa poti o bluza in nuanta rochiei de mireasa, pentru a vedea exact cum se va potrivi in ziua nuntii.

Contractul trebuie sa contina toate detaliile pe care le-ati discutat, incepand cu data, ora exacta si locul in care trebuie sa soseasca, continuand cu durata sedintei si tariful exact care sa reflecte toate costurile si terminand cu clauze de daune in caz de neprezentare, precum si clauze de reziliere in caz de amanare sau anulare a evenimentului.

Lasandu-te pe mana unui make-up artist bine ales, vei fi pregatita sa tii privirile tuturor atintite asupra ta, intrega zi!