Se pare ca traditia de a pleca in luna de miere vine din vremurile in care mirele, dupa nunta, era scutit, pentru o perioada, de participarea la expeditii militare, pentru a fi aproape de noua lui familie.

Apoi, regasim ideea de luna de miere, in cultura britanica din secolul al XIX-lea, dar cu origini in cea indiana, in care tinerii proaspat casatoriti, insotiti de membri ai familiei, calatoreau vizitand rudele indepartate care nu putusera participa la ceremonie.

Exista, de asemenea, obiceiul ca tinerii insuratei sa primeasca sticle cu o bautura din miere, care aducea cu sine urari de fertilitate si fericire.

Atunci cand iti planifici luna de miere, trebuie sa fii atenta la anumite detalii, iar daca-ti plac surprizele si ai hotarat sa lasi aceasta sarcina in grija viitorului tau sot, atentioneaza-l sa tina seama de urmatoarele aspecte.

Destinatia pentru luna de miere este o alegere atat de subiectiva, incat ea trebuie sa fie in primul rand, pe gustul vostru, al amandurora, dar trebuie sa iei in considerare si ca luna de miere vine dupa o perioada agitata si ca o destinatie solicitanta ar putea sa nu fie tocmai potrivita.

De asemenea, pe langa bugetul alocat, ia in considerare si anotimpul in care va veti afla atunci, stabiliti daca vreti ca gradele destinatiei voastre sa fie cu plus sau cu minus, apoi  verifica minimele si maximele din perioada respectiva, ca sa nu ai surprize.

Stabileste durata calatoriei, dar si momentul plecarii, pentru ca e bine sa nu plecati chiar a doua zi dupa nunta, mai ales daca  impachetatul iti ia de obicei o vesnicie, aveti de depus darurile in bani la banca sau alte lucruri de rezolvat.

Cand stabilesti bugetul, ia in considerare, nu doar costurile de transport, cazare si masa, ci si cheltuielile inerente unei astfel de calatorii, mai ales daca mergeti intr-un loc aflat in topul destinatiilor scumpe.

Indiferent daca alegi o singura destinatie, un circuit sau o croaziera, intereseaza-te de tipurile de vize necesare inainte de a alege, dar si de eventuale vaccinuri necesare inainte de a pleca.

In online vei gasi o multitudine de destinatii atragatoare si potrivite cu ce va doriti, prietenii cu siguranta vor veni cu recomandari, iar daca vrei mai putina bataie de cap, poti gasi oricand un agent de turism, gata sa-ti creeze o oferta personalizata.

Cand faci rezervarile, ai grija sa le faci pe numele de dinainte de casatorie, iar dupa nunta, sa nu te grabesti sa iti schimbi actele. Verifica si valabilitatea pasapoartelor si tine cont ca in unele tari, e necesar ca pasaportul sa fie valabil inca sase luni de cand ai intrat pe teritoriul respectiv. Nu uita sa inchei si asigurari medicale de calatorii, dar si sa-ti pregatesti inainte de plecare medicamentele pe care le iei in mod uzual.

Nu degeaba se cheama luna de miere, asa ca pregateste-te pentru o perioada plina de romantism, in care tu si sotul tau veti petrece clipe de neuitat.