Dar curand, cobori cu picioarele pe pamant si iti dai seama ca nu stii mai nimic despre procesul "organizare nunta", nici nu stii cu ce sa incepi si cu ce sa termini si care ar trebui sa fie cursul firesc al desfasurarii activitatilor de nunta, astfel incat sa ai timp pentru toate.

Cu toate aceste ganduri in minte, constientizezi ca pentru organizarea nuntii, va trebui sa imparti planificarea activitatilor in mai multe etape, pentru a avea suficient timp la dispozitie, fara insa a-ti incarca programul.

Primele activitati pe care le vei avea la inceputul logodnei sunt: stabilirea datei nuntii, anuntarea logodnei, stabilirea numarului minim si maxim de invitati, alegerea nasilor si insotitorilor de onoare, stabilirea bugetului, precum si verificarea  ofertelor de meniu din piata si stabilirea pretului per meniu, pe care-l puteti plati.

Pentru ca cele mai bune sali de nunta se ocupa din timp, in aceasta perioada, alege sala si semneaza contractul si hotaraste-te daca vrei ca ziua nuntii sa fie capodopera ta sau daca vrei ajutor profesionist.

Pentru o logodna de un an, cu 9-12 luni inainte de ziua nuntii, ar trebui sa semnezi contractele cu furnizorii ale caror servicii sunt extrem de solicitate, respectiv: aranjamentele pentru salon si cele florale, serviciile foto-video, muzica, cazarea si transportul, dar si contractele pentru momentele speciale: artificii, porumbei, etc. In aceasta perioada este indicat sa alegeti si biserica, sa finalizati programarea cu preotul, afland in acelasi timp si detaliile despre actele necesare pentru cununia civila.

Daca unele dintre cele mai presante aspecte au fost acoperite, cu 4-9 luni inainte de nunta, te poti relaxa si cerceta in voie, alegand rochia de mireasa, rochiile domnisoarelor de onoare, tema nuntii, textul si modelul invitatiilor, marturiile, poti cauta locuri speciale pentru sedinta foto din ziua nuntii si cea “trash the dress”.

Transforma-ti diminetile in incursiuni online in locuri exotice, caci tot in aceasta perioada ar trebui sa faceti si rezervarile pentru luna de miere, iar intalnirile cu prietenii pot deveni sedinte de brainstorming pentru organizarea petrecerilor de burlaci si organizarea playlist-ului pentru ziua nuntii. Incepeti sa va pregatiti pentru dansul mirilor si stabiliti obiceiurile pe care vreti sa le respectati.

Cu 2-4 luni inainte, recomandarea noastra este sa treci la actiune si sa incepi sa achizitionezi rochia de mireasa si accesoriile, bijuteriile, pantofii, lenjeria intima, tinuta mirelui si cele de la cununia civila, dar si verighetele. Stabileste ultimele detalii legate de rochiile domnisoarelor de onoare, elementele de asortat intre mire si cavaleri si achizitioneaza ultimele cadouri.

In ultimele doua luni, finalizeaza discutiile cu furnizorii, dar si cu ajutoarele din ziua nuntii, cumpara cadourile, trimite invitatiile, pregateste desfasuratorul pentru ziua nuntii, dar si lista cu ceea ce ai de facut in perioada de dupa nunta.

Tot in aceasta sectiune poti afla si cum iti poti crea propria echipa cu ajutorul careia organizarea nuntii sa devina floare la ureche.