Daca atunci cand iti imaginezi acest moment iti rasuna in urechi Anotimpurile lui Vivaldi ori Divertismentul lui Mozart si daca bugetul iti permite, iti poti indrepta atentia spre un cvartet de coarde, care va da un plus de noblete clipei.

Cvartetul de coarde este un ansamblu muzical format din patru instrumente cu coarde, de cele mai multe ori din doua viori, o viola si un violoncel, la care instrumentistii pot canta de la muzica clasica, ever-green-uri, muzica folclorica, jazz, pana la piese moderne, in functie de tematica nuntii tale.

Atunci cand incepi sa cauti un cvartet de nunta, apeleaza cu incredere la internet, gandeste-te la nuntile la care ai participat si care au avut invitati astfel de muzicieni, cere recomandari prietenelor, dar si furnizorilor.

La o prima verificare online, iti poti da seama de profesionalismul lor, inca de la primele click-uri, atat din imaginea de ansamblu a site-urilor, cat si prin prisma informatiilor expuse: repertoriu, inregistrari live de la evenimente anterioare, precum si referinte.

Dupa ce ai facut lista scurta, contacteaza-i si stabileste intalniri cu cei care sunt disponibili in ziua nuntii tale si care sunt dispusi sa semneze un contract. Intalnirea poate avea loc cu impresarul, care uneori poate fi chiar unul dintre membrii respectivului cvartet de nunta.

Afla ce oferte de program au, caci pentru astfel de instrumentisti, programul incepe de la 30 de minute si poate dura cateva ore, in functie de cerintele tale.

Gandeste-te daca vrei sa fie prezenti doar pentru primirea invitatilor si eventual valsul mirilor sau daca ti-ar placea ca atunci cand sunt servite felurile de mancare, oaspetii sa se bucure si de acordurile rafinate ale cvartetului.

Bineinteles ca pretul creste in functie notorietatea instrumentistilor si de lungimea programului, asa ca ia in considerare si bugetul cand alegi.

Consulta repertoriul si intreaba daca puteti alege impreuna melodiile in functie de tema nuntii si de preferintele personale, iar in cazul in care vrei o piesa anume pe care nu o au in repertoriu, afla daca sunt dispusi sa o invete pana la nunta si daca percep un tarif suplimentar.

In principiu, un cvartet de coarde are nevoie doar de 4 scaune fara brate si eventual 4 microfoane cu stativ, daca vrei ca sunetul sa fie amplificat, dar pentru siguranta intreaba daca au nevoie si de altceva.

Afla detalii si despre tinutele lor si vezi daca se pot incadra un ambianta nuntii tale, precum si daca au cerinte speciale pentru o nunta in aer liber, acolo unde este cazul.

Contractul va trebui sa contina toate detaliile pe care le-ati discutat, incluzand numele instrumentistilor, data, ora si locul exact unde trebuie sa se prezinte, durata prestatiei live, tariful final, incluzand si eventualul transport, impozite si taxe, dar si clauze care sa precizeze daune in caz de neprezentare, precum si clauze de reziliere in caz de amanare sau anulare a evenimentului.

Cu un cvartet de coarde compus din instrmentisti virtuosi care deschid cu eleganta si rafinament calea spre o petrecere incendiara, poti fi sigura ca va fi o zi de neuitat.