Dar pentru ca entuziasmul acestora sa fie real si nu simulat, va trebui sa fii foarte atenta atunci cand alegi din multitudinea de decoratiuni de nunta si sa tii cont de tema nuntii si de modul de imbinare a acestora cu decorul salii de nunta.

In functie de ce stil doresti sa abordezi pentru nunta: clasic, elegant, casual sau glamour, fiecarui stil pretandu-i-se anumite teme, poti alege apoi cele mai potrivite decoratiuni de nunta.

Pentru o nunta clasica, dar vrei sa ii imprumuti totusi din personalitatea voastra, poti combina elementele traditionale cu cele moderne, marsand pe combinatii de culori neutre cu cele aflate in trend in anul respectiv. La fel de bine, poti opta pentru o tema in functie de anotimp, iar decorarea salii sa o faci pastrand culorile anotimpului respectiv si folosind decoratiuni naturale de sezon.

Pentru o nunta in stil elegant, poti alege teme precum o nunta in alb si negru, o nunta medievala sau romantica nunta Victoriana, plina de rafinament. O nunta in alb si negru poate fi integrata cu usurinta intr-un decor stilat, bine ales, decoratiunile din elemente alb-negru sau monocolore putand varia de la fundele huselor de scaune, pana la place-cardurile cu numele invitatilor.

Daca te gandesti sa alegi ca tema nunta Victoriana, nu uita ca romantismul acelei ere venea cu palete de culori precum roz, verde si auriu, iar elementele de decor, desi opulente, strigau rafinament prin fiecare colt dantelat. Statuetele si fantanile sunt indispensabile daca nunta are loc in aer liber, iar pentru interior, alege materiale rafinate cu modele florale si pastreaza accentele epocii prin nobletea veselei.

Pentru o nunta cu tema medievala, din decorarea salii de nunta nu trebuie sa lipseasca candelabrul masiv si facliile in suporturi din fier forjat, iar mesele pot fi decorate cu boluri cu seminte si flori.

La o nunta in stil casual, poti alege o tema rustica, cu decoratiuni din lemn si elemente naturale, precum ghirlande din spice de grau, ori boluri cu flori de camp si carafe de vin. Un alt element pe care il poti folosi la o nunta rustica, il reprezinta felinarele sau lampile rustice, care vor crea atmosfera dorita, atat pentru interior cat si in aer liber.

Tot in stilul casual se incadreaza si nuntile cu tema marina, desfasurate intr-un decor natural specific, iar pentru decorarea spatiului poti folosi culoarea de baza verde aqua si decoratiuni precum ghirlande hawaiiene, scoici sau boluri cu pestisori.

O nunta in stil glamour vine la pachet cu decoratiuni in acelasi stil, asa ca materialele pretioase sunt obligatorii pentru decorarea salii, in nuante aurii sau argintii, insotite de candelabre din cristal si sculpturi din gheata, precum si aranjamente florale extravagante.

Indiferent de ce stil si tematica alegi, important este sa fie in concordanta cu personalitatea voastra, sa pastrezi un echilibru, pentru ca linia dintre prea mult si prea putin este destul de fina atunci cand vine vorba de decoratiuni de nunta si mai ales, sa nu uiti sa ii anunti pe invitati ca vor participa la o nunta cu tematica.