Daca imaginea voastra despre luna de miere nu include zile nesfarsite de huzurit pe plaje indepartate, ci mai degraba vreti sa va inconjurati iubirea cu milioane de oameni si cu energia unui oras cosmopolit, in care sa vizitati muzee si sa va plimbati prin locuri in care au pasit oameni ce au decis istoria lumii, atunci, o luna de miere intr-unul dintre numeroasele si romanticele orase europene, ar fi cea mai potrivita.

Luna de miere la Paris. Parisul ramane una dintre cele mai romantice destinatii pentru luna de miere, cu sampanie servita fara niciun fel de remuscari la zece dimineata, cu istorie scrisa in fiecare dala de pe Chapms-Elysee, cu muzee si galerii ce iti vor astampara setea de cultura, plimbari pe malul Senei si bistrouri cochete, care te vor face sa te simti asa cum te-ai simtit de fiecare data cand priveai filmele frantuzesti. Daca vrei sa va simtiti exact ca niste regi, ofertele includ hoteluri in stil palat, ce aduna la un loc tehnologia secolului nostru cu elemente din secolul al XVII-lea.

Luna de miere la Praga. Praga, cu orologiul ei astronomic medieval iti va da startul unei luni de miere cu adevarat interesante, caci, daca o iei la pas, “orasul celor o suta de turnuri” iti va dezvalui magia sa, formata dintr-un mix ingenios de nou si foarte vechi. Adevarata savoare a orasului o vei simti pe stradutele laturlanice, cu pub-urile specifice si gulasul inconfundabil, dar si in minunatele cladiri medievale ori pe Podul Carol.

Luna de miere la Viena. Viena este mai putin agitata decat Praga, avand o liniste imperiala ce va va indemna, pe tine si pe proaspatul tau sot, la plimbari lungi si romantice, admirand arhitectura unitara si istoria ce rasuna la fiecare colt de strada. Va puteti delecta simturile cu un concert la Filarmonica ori vizitand numeroase obiective turistice, precum casa memoriala a lui Mozart, palatul Schonbrunn sau splendida catedrala Sf Stefan.

Luna de miere la Londra. Londra, unul dintre cele mai cosmopolite orase din Europa poate fi perfect ca destinatie pentru luna de miere, daca esti in cautarea echilibrului perfect dintre dinamism si relaxare. Londra are puterea sublima de a fi ingaduitoare cu turistii, astfel ca va va ghida  pasii, cu binecunoscutul calm englezesc, prin fabuloasa metropola lasata pe mainile emigrantilor. In Londra veti gasi orice din ceea ce v-ati dori pentru luna de miere, de la plimbari romantice pe malul Tamisei pana la agitatia fenomenala de pe Oxford Street, de la spectacole de balet si opera la Royal Opera House pana la artistii de strada din Covent Garden, de la muzee de arta clasica pana la cea futurista, de la viata de noapte agitata pana la relaxarea eleganta de la ora cinci.

Luna de miere la Barcelona. Alegeti Barcelona daca va carcaterizeaza pofta de viata, caci orasul vine la pachet cu o intensitate, pe care nu o poate stapani nici maretia creatiilor lui Gaudi. Cu un zumzet neincetat si o caldura a gazdelor pe care o simti inca de cand cobori din avion, Barcelona va va cuceri cu bulevardele galagioase, parcurile imense, arhitectura impresionanta, porturile luxoase si distractia nocturna.