Ideal ar fi sa ai un DJ preferat, pe care sa-l fi vazut in actiune la una dintre nuntile la care ai fost invitata de-a lungul timpului, dar daca nu te afli in cazul acesta, poti sa incepi cautarile in online, fie cerand recomandari prietenilor care au gusturi comune cu tine sau celor de la local, care sigur au printre colaboratori, DJ de nunta.
 
In Romania exista sute de DJ de nunti si zeci de agentii de impresariat, astfel ca oferta este variata, dar cu atat mai dificil de facut diferenta. Profesionalismul se poate recunoaste inca de la calitatea site-urilor agentiilor si DJ-ilor, iar existenta inregistrarilor video de la alte nunti si sectiunea de testimoniale ar trebui sa fie primele criterii de selectie.

Dupa ce ai intocmit prima lista, triaza-i telefonic, luand in considerare disponibilitatea lor in data nuntii tale si disponibilitatea de a semna un contract in cazul in care decideti sa colaborati.

Intalnirea initiala se poate face si cu reprezentantul agentiei de impresariat, care iti va prezenta detaliile tehnice, de pret si logistica, dar nu te grabi sa semnezi vreun contract pana cand nu te intalnesti personal cu respectivul DJ de nunta. Asta pentru ca, intre tine si DJ trebuie sa existe o compatibilitate de gusturi si comunicare, pe care nu o poti descoperi prin intermediul unui agent, oricat de bun ar fi el.

Artist sau mai putin artist, un DJ de evenimente trebuie sa nu fie rigid, ci sa fie dispus sa primeasca informatiile pe care i le pui la dispozitie despre invitati, despre varsta si gusturile acestora, despre dorintele tale in materie de muzica, la care el sa adauge experienta sa de profesionist, astfel incat, impreuna sa creati un playlist adecvat nuntii tale.

Tot cu ocazia acestei prime intalniri, poti solicita, iar orice DJ de nunti profesionist va accepta, sa iti prezinte recomandari din partea clientilor anteriori, filmari de la alte nunti la care a participat sau chiar sa iti permita accesul la unul dintre evenimentele viitoare, pentru a-i putea observa prestatia “live”.

Astfel, iti vei putea face o idee clara despre calitatea echipamentelor folosite, despre calitatea sunetului, dar mai ales despre talentul lui de a “citi” publicul, de a ridica si tine pe ringul de dans cat mai multi invitati.
Oferta unui DJ specializat pe astfel de evenimente poate include, pe langa serviciile de disc-jockey si efecte de lumini, inclusiv lumini arhitecturale, tunuri de confeti, efecte speciale sau masini de ceata, ori baloane de sapun. De asemenea, oferta unui DJ pentru nunta, ar trebui sa contina detalii de pret pentru cazare si transport, acolo unde este cazul, detalii ce se vor regasi si in contract.

Dupa ce ai evaluat experienta si performanta DJ-ilor si ai intocmit lista scurta cu cei care ti-au incantat urechea si ochiul critic de nuntas si care se incadreaza in bugetul tau, nu-ti ramane decat sa-l alegi ca DJ pentru nunta ta, pe cel care iti place cel mai mult sau pe cel care vine cu cea mai buna oferta.