Pe langa buchetul miresei, investitia in flori va include si buchetul nasei, buchetele domnisoarelor de onoare, florile pentru invitati, florile de la lumanari, cele de la cununia civila, precum si aranajamentele florale de la biserica si local.

Buchetul de mireasa este unul dintre elementele cele mai importante care iti vor intregi tinuta si va trebui ales in concordanta cu aceasta. Cu siguranta vei dori un buchet de mireasa spectaculos, dar nu uita ca acesta are rolul de a pune in evidenta rochia de mireasa si pe tine, astfel ca va trebui sa fii atenta ca alegerea lui sa te pastreze totusi pe tine in centrul atentiei.

In plus, va trebui sa tii seama de anumite aspecte practice, de la materialul rochiei si croiala acesteia, tema nuntii si gradul de formalitate al acesteia, anotimp, cromatica, pana la tipul tau de silueta, toate acestea influentand direct alegerea buchetului de mireasa.

Buchetul de la cununia civila va trebui sa fie potrivit cu vestimentatia ta de la oficierea legala a casatoriei, insa cu un pic de inspiratie sau o mica modificare, poate fi ales astfel incat sa se asorteze si cu rochia de mireasa.

Buchetele domnisoarelor de onoare trebuie sa fie mai mici decat buchetul tau, iar o varianta mai putin scumpa si din ce in ce mai folosita, o reprezinta inlocuirea buchetelor domnisoarelor de onoare cu bratari din flori.

Astfel, puteti alege impreuna flori de nunta care sa se asorteze cu rochiile dar si cu personalitatea fiecareia dintre ele, luand in considerare in acelasi timp cromatica nuntii si avand grija sa existe un element comun cu buchetul tau.
 
Buchetul nasei, ales in concordanta cu stilul nuntii si vestimentatia sa, trebuie sa fie diferit de al domnisoarelor de onoare, dar si de al tau, pentru a evidentia rolul special pe care nasa il are, pastrand totusi o carcateristica similara cu buchetul tau, fie ca este vorba de forma buchetului, tipul de flori ori cromatica.

La fel, florile pentru lumanari trebuie sa se integreze in stilul nuntii si sa respecte paleta cromatica, pentru a pastra unitatea si armonia.

Cocardele cavalerilor de onoare trebuie sa fie similare cu ale mirelui, insa diferite de ale celorlalti invitati. Cocarda nasului va trebui sa fie diferit de cocarda mirelui, pentru a scoate in evidenta rolul acestuia, fara insa a-l submina pe al mirelui. Pentru restul invitatilor, alege culori neutre pentru a se potrivi cu vestimentatia fiecaruia.

Aranjamentele florale de la intrarea in biserica pot fi aceleasi cu cele de la intrarea in local, insa va trebui sa decizi, in functie de stilul nuntii, buget si preferinte, daca vrei si alte aranjamente florale de nunta pentru interiorul salii de nunta, acestea putand transforma intr-un mod uluitor decorul.

Inainte sa alegi viitoarele flori de nunta, citeste tot in aceasta sectiune, despre istoria florilor in decorarea spatiilor si valoarea lor simbolica, dar si despre florile specifice fiecarui anotimp si cum te poti folosi de limbajul, pentru a transmite mesajul dorit, despre iubirea voastra.