Si pentru ca privirile oaspetilor sa fie pline de admiratie si nu de confuzie, din cauza faptului ca hostess-a nu stie incotro sa-i ghideze pentru ca place-cardurile inca nu au fost puse pe mese, inainte de nunta cu trei luni va trebui sa incepi sa consulti ghidul nuntii si sa finalizezi puzzle-ul organizatoric.
 
Cu aproximativ trei luni inainte de nunta incepe numaratoarea inversa pana la ziua nuntii,  si o data cu ea cresc emotiile, iar zilele par prea scurte pentru a reproduce in detaliu desfasurarea povestii asa cum ai regizat-o in mintea ta, de-a lungul lunilor.

Nu te speria, caci sentimentul acesta de panica le cuprinde pe aproape toate miresele pe masura ce ziua nuntii se apropie vertiginos, iar experienta ne arata ca trei luni reprezinta suficient timp pentru a te ocupa de finalizarea tuturor activitatilor, daca urmatorul ghid al nuntii te va ajuta.

Mobilizeaza-te, traseaza-ti sarcinile si pentru a-ti fi mai usor, incepe cu ceea ce ai deja semnat, adica reia contactul cu furnizorii deja alesi – sala de nunta si cei care se ocupa de decorarea ei, fotograful, cameramanul, muzicienii - si stabileste intalniri cu ei  pentru trecerea in revista si stabilirea ultimelor detalii.

O data acoperite aceste aspecte, vei vedea cat de usor se vor inlantui toate celelalte, mai ales ca dupa atatea luni in care ti-ai imaginat ziua nuntii pas cu pas, stii foarte clar cum trebuie sa arate totul, asa ca trebuie doar sa actionezi, pentru a pune in scena spectacolul pe care il pregatesti.

Pasul urmator este sa finalizezi si celelalte activitati pentru care, pana acum, doar te-ai documentat, ai comparat, ai evaluat si ai facut alegeri. Asadar, poti incepe sa cumperi vestimentatiile, accesoriile, verighetele, sa comanzi invitatiile si marturiile, sa inchei contractele cu make-up artistul si hair-stilistul, dar si pe cele legate de transport si cazare, daca este cazul.

Tot in aceste trei luni va trebui sa concretizezi si aspectele legate de petrecerile de burlaci, dar si sa faci rezervarile pentru luna de miere.  Nu uita ca ti-ai ales ajutoare de incredere si ca un bun organizator este cel care stie sa delege sarcini, asa ca in aceasta perioada discuta cu logodnicul tau, nasii, parintii si domnisoarele de onoare si stabiliti impreuna sarcinile lor atat pentru aceste ultime saptamani, cat si pentru ziua nuntii.

Daca tot esti la capitolul sarcini pentru ziua nuntii, este timpul sa incepi sa schitezi si desfasuratorul pentru ziua cea mare, astfel incat totul sa se sincronizeze perfect.
 
Si pentru ca un lider bun stie si cum sa isi dozeze energia si sa isi incarce bateriile, un abonament la o sala de sport si cateva sedintele de SPA, infiltrate printre activitatile zilnice, vor reduce stresul, iti vor da timp de meditatie si relaxare; ceea ce te va ajuta sa finalizezi totul cu zambetul pe buze, dar iti vor da si o forma fizica de invidiat pentru ziua cea mare.

Bucura-te de fiecare activitate, da contur povestii urmand acest ghid al nuntii si apropie-te pas cu pas de cea mai importanta zi din viata ta!