Dar pentru ca toate aceste evenimente sa se desfasoare asa cum ti-ai propus, cu precizia unui ceas elvetian si nu a unuia de contrabanda, vei avea nevoie de un desfasurator pentru ziua nuntii, astfel incat sincronizarea momentelor sa fie perfecta.

Secretul unui spectacol bun il reprezinta organizarea, iar pentru asta va trebui sa concepi si sa respecti desfasuratorul pentru ziua respectiva, astfel ca acesta va deveni cel mai bun prieten al tau, care va pastra cu sfintenie ordinea in care se desfasoara reprezentatia pusa in scena de tine.

Chiar daca ai o memorie de elefant si crezi ca poti tine minte toate detaliile, incepand cu ora la care incep amenajarile, cea la care vine make-up artistul si terminand cu ora la care se vor dezasambla decorurile, ce e scris e sfant si nu uita ca si oamenii din jurul tau vor avea responsabilitati in ziua nuntii.

Asa ca, fragmente din acest desfasurator va trebui sa le inmanezi si nasilor, parintilor, insotitorilor de onoare sau furnizorilor care trebuie sa intervina in anumite momente, pentru ca nimeni nu va sti ca servetele trebuiau impaturite altfel, insa cu siguranta toata lumea va observa, daca mesele inca se aranjeaza cand invitatii intra in sala.

Vazand negru pe alb desfasurarea zilei, iti va fi mai usor sa-ti organizezi si trusa de nunta, stiind de ce vei avea nevoie pentru fiecare moment in parte, dar te va ajuta si sa pregatesti prezentarile intre persoanele care nu se cunosc, dar care vor colabora pe parcursul zilei.

Include in desfasurator si datele de contact ale furnizorilor care trebuie sa fie prezenti in ziua nuntii si verifica valabilitatea lor cu cateva zile inainte de nunta, pentru a fi sigura ca ii poti contacta daca intarzie sau apar modificari de ultima ora in program.

Desfasuratorul pentru ziua nuntii iti va da incredere in tine si in faptul ca ai organizat totul ca la carte, dar chiar si cu cel mai minutios desfasurator din lume, trebuie sa fii pregatita psihic pentru situatiile neprevazute si sa fii gata sa le faci fata calma si cu zambetul pe buze, caci este cea mai importanta zi din viata ta si exceptand absenta mirelui, nimic din ceea ce se poate intampla nu este fara rezolvare.

Asa ca nu te enerva daca observi ca fotograful si-a gasit muza in decolteul celei mai frumoase dintre domnisoarele tale de onoare si a ratat intrarea in local a bunicilor tai, ci atrage-i atentia discret si roaga-l sa ii fotografieze dupa ce se aseaza la masa. Cine stie, poate interesul pentru muza era chiar dragoste la prima vedere, iar anul viitor veti fi invitati la nunta lor.

Nu uita ca pozele vor dura o vesnicie si vor reflecta exact starea ta, dar dincolo de toate detaliile organizatorice, nu uita ca aceasta este ziua in care tu si jumatatea ta va uniti destinele si nimic nu este mai important decat acest lucru.