Inainte de a incepe sa scrii lista de invitati la nunta, inca de la inceput este bine sa stii ce tip de nunta iti doresti: intima, doar alaturi de cei mai apropiati sau o nunta fastuoasa, cu invitati numerosi.


Daca ai hotarat ca va fi o nunta mica si cocheta, marimea listei de invitati va depinde doar de sentimentele tale si ale viitorului tau sot, fiecare invitandu-si parintii, rudele foarte apropiate si prietenii cei mai dragi.

Indiferent de cine suporta cheltuielile, lista invitatilor este o adevarata provocare pentru miri, mai ales ca ea trebuie sa contina un numar echitabil de invitati din partea ta si a logodnicului tau.

Daca nunta nu se va desfasura intr-un cadru restrans, poti incepe sa faci lista, impreuna cu logodnicul tau, trecand toate persoanele pe care vi le-ati dori alaturi in ziua in care veti spune DA.

Intr-o perioada in care membrii familiei sunt imprastiati in diverse orase sau chiar colturi ale lumii, nunta este un eveniment perfect pentru a-ti revedea familia in toata splendoarea ei, asa ca treceti in capul listei, alaturi de parinti si frati/surori, rudele  apropiate sufletului vostru.

Prietenii dragi, alaturi de care va petreceti week-end-urile, vacantele si serile friguroase de iarna la un pahar de vin bun, cei care au urmarit cu interes evolutia iubirii voastre si v-au sustinut atunci cand ati avut nevoie, vor fi cu siguranta urmatorii pe lista invitatilor la nunta.

Pe langa prietenii comuni, gandeste-te si la prietenele tale, alaturi de care te relaxezi  la un mojito si o “barfa” nevinovata, dar gaseste loc pe lista si pentru prietenii lui cu care incinge un tenis cand tu te pui la curent cu mondenitatile din ultima vreme.

Nu uitati de colegii de serviciu sau colaboratori, alaturi de care petreceti in medie opt ore pe zi si selectati-i pe cei pe care i-ati dori alaturi si in ziua nuntii. In functie de tipul companiei in care lucrati si de relatia pe care o aveti cu sefii, luati in considerare ideea de a-i invita si pe ei la nunta.

Politicos este sa iti inviti colegii cu care ai o relatie si in afara serviciului, dar daca nu este cazul si relatiile de serviciu se rezuma la orele lucrate impreuna, ar trebui sa-i invitati pe toti sau pe niciunul.

Ganditi-va la prietenii parintilor vostri dar si la persoanele la a caror nunta ati participat, si, in functie e cum au evoluat relatiile, decideti pe care dintre ei ii doriti si la nunta voastra.

A deveni parintii spirituali ai unui cuplu este o mare responsabilitate, iar in semn de respect fata de cei care au acceptat sa va fie nasi, ar trebui sa-i intrebati daca doresc sa invite si ei cineva, propunandu-le sa rezervati o masa special pentru acestia.

Trebuie sa stii ca lungimea listei de invitati depinde si de bugetul alocat, dar intr-un final, in ziua in care veti spune "DA", cu glasul gatuit de emotie, importanta este calitatea oamenilor care va vor fi alaturi si nu numarul lor.