Si pentru ca intr-adevar invitatii sa se bucure de fiecare moment, atunci cand organizezi lista invitatilor la nunta, trebuie sa stii ca pofta lor de distractie va fi influentata direct de confortul acestora.

Astfel, indiferent de tipul nuntii ori de gradul ei de formalitate, nu trebuie sa lasi acest aspect la voia intamplarii, ci va trebui sa te gandesti din timp la cum vei aseza mesele de nunta si la cum ii vei aseza pe invitati la mese si sa structurezi lista de invitati imediat ce ai primit confirmarile.

In primul rand, va trebui sa decizi, daca in afara de nasi, vor sta si parintii vostri la masa prezidiului, iar daca vor avea mesele lor proprii, in apropiere de a voastra, ii poti lasa pe ei sa decida cu cine vor sa stea. Daca in cazul parintilor tai, probabil stii pe cine prefera alaturi, in cazul socrilor, ei cunosc mai bine decat tine dinamica relatiilor din interiorul familiilor si vor aprecia gestul tau.

Gandeste-te apoi la rudele apropiate, bunicii, fratii sau surorile tale si ale lui, care ar trebui asezati la mese din apropierea voastra,  iar daca este cazul, gandeste-te si la masa cu oaspetii nasilor, care, necunoscand foarte multa lume, probabil se vor simti mai confortabil in apropierea acestora.

O data ce invitatii speciali au fost asezati la loc de cinste, treci mai departe, tinand cont de faptul ca invitatii de la nunta trebuie sa se cunoasca la mese sau sa fie de varste apropiate, cu interese comune, astfel incat discutiile sa fie confortabile si interesante.

Asezarea la mese a prietenilor comuni va fi probabil cea mai simpla, pentru ca vor sta la aceeasi masa, sau daca sunt mai multi si nu incap toti la o masa, vor avea mese alaturate. Acestia, impreuna cu prietenele tale si prietenii lui, printre care se vor afla, evident si insotitorii de onoare vor avea mesele in apropierea ringului de dans pentru a incinge atmosfera si a-i face pe toti sa se ridice la dans.

Daca ai rude venite dintr-un alt oras, este indicat sa ii asezi la aceeasi masa, caci vor avea subiecte comune de discutie si cel mai probabil, in functie de cum au fost aranjate transportul si cazarea, vor veni si pleca impreuna.

Daca ai invitati care sunt fara partener, incearca sa ii aranjezi astfel incat sa fie alaturi de oameni cunoscuti sau de ce nu, daca simti ca ai abilitati de Cupidon, alaturi de posibili viitori parteneri.

Daca ai invitati copii, ideal ar fi sa stea la o masa doar pentru ei, asa se vor relaxa si parintii lor, iar ei vor putea sa chicoteasca in voie. Nu uita ca cei mai in varsta si copiii ar trebui sa stea mai departe de boxe, lasand tinerilor mesele de langa decibelii razvratiti.

Important este ca asezarea meselor la nunta si asezarea invitatilor la mese trebuie sa ii faca pe toti sa se simta parte din eveniment, iar acesta se va transforma intr-unul incendiar, daca invitatii  se vor simti bine.