Pentru a fi intr-adevar locul perfect, in primul, respectiva sala de nunti trebuie sa reflecte personalitatea mirilor: moderni, nonconformisti, clasici, eleganti, inclintati spre stilul luxos sau spre cel rustic, tu stii cel mai bine ce stil va defineste.

Inca de la inceput este important sa stii data nuntii, pastrand insa mai multe optiuni pentru cazul in care te vei indragosti de unul dintre numeroasele restaurante de nunti, dar care poate nu este liber chiar in ziua pe care ti-ai propus-o tu initial.Numarul de invitati este un aspect important pentru ca in niciun caz nu vrei sa-ti inghesui invitatii, iar o sala de nunti prea mare va da senzatia ca multi dintre invitati lipsesc. Trebuie sa stii si ca salile de nunta lucreaza cu un numar minim si maxim de participanti.

Pentru a alege mai usor este indicat sa cunosti toate tipurile de locatii de nunta, precum si avantajele acestora.

Salon nunta. Salile de evenimente sunt destinate exclusiv unor astfel de ocazii speciale, fiind amenajate intr-un mod specific. In plus, intr-un singur loc ai sali cu capacitati diferite, de la 70 pana la peste 300 de persoane, asa ca va fi mai usor sa gasesti sala de nunta potrivita pentru nunta ta. 

Hotel nunta. Hotelul este avantajos daca ai invitati din alte orase sau tari, care trebuie cazati, si primeste inca un punct datorita personalului calificat. In plus, noaptea nuntii petrecuta intr-o camera luxoasa de hotel, va fi un inceput perfect al vietii voastre in doi.

Restaurant nunta. Restaurantul vine cu avantajul bucatariei deja existente, cu un pret al meniului mai mic decat la hotel si personal profesionist.

Nunta la gradina / Nunta pe terasa. O gradina sau o terasa pe malul unui lac, pot fi cadre memorabile pentru petrecerea de nunta, daca ai stabilit o zi de vara, dar nu uita de ploile torentiale de (vara) sezon si asigura-te ca  cei de acolo au o strategie pentru astfel de cazuri.

Nunta la cort. Nunta la cort iti ofera libertatea, atat timp cat ai permis legal, de a-l amplasa intr-un cadru ales de tine, fie ca este natural sau mai putin conventional.

Nunta la palat. Daca vrei o atmosfera regala, poti sa-ti indrepti atentia spre o nunta la palat, un astfel de loc impresionand cu siguranta invitatii.

Ca sa restrangi cautarile este indicat sa decizi si daca vrei o sala de nunti in oras, in imprejurimile orasului sau intr-un alt oras, spre exemplu la mare sau la munte. Daca alegi un local din oras, tine cont de cartierul in care se afla si de imprejurimile locatiei.

Ajunsa in acest punct, verifica preturile meniurilor in piata, stabileste un buget pentru sala de nunta si poti incepe sa cauti in online, in propriile amintiri dar si cerand recomadari prietenilor.

Fa o lista scurta si stabileste vizionari pentru ca numai la fata locului vei putea sa-ti dai seama exact daca este ceea ce cauti si ce oferte se pot plia pe bugetul tau.

Daca ai reusit sa gasesti barbatul perfect pentru tine, atunci alegerea unei sali de nunti pentru o petrecere ca-n basme, va fi floare la ureche.