Dupa ce lacrimile s-au oprit, primul lucru pe care va vine sa-l faceti este sa va strigati hotararea in gura mare. Puteti sa o faceti, daca asa simtiti si daca vreti sa afle toti vecinii despre logodna voastra, insa politicos ar fi ca parintii vostri sa fie primii care afla.

Pe vremuri, parintii tanarului mergeau in petit la parintii fetei, adresand intrebarea doar tatalui, care avea dreptul sa accepte sau sa refuze logodna, dar cum vremurile s-au schimbat, iar intrebarea a primit deja un raspuns, nu va ramane decat sa va anuntati parintii de decizia pe care ati luat-o.


Daca locuiti toti in acelasi oras, pentru a-i anunta in acelasi timp puteti stabili o intalnire cu ambele perechi de parinti, intr-un loc neutru, la voi acasa sau la un restaurant, ales cu grija in cazul in care exista diferente de clasa sociala intre parintii vostri, astfel incat toata lumea sa se simta confortabil.

Daca parintii vostri sunt din alt oras, ii puteti anunta telefonic, iar daca nu s-au vazut niciodata, puteti stabili cu aceasta ocazie, o reuniune de familie in urmatoarea perioada, pentru a se cunoaste.

Daca stiti ca parintii vostri nu sunt tocmai incantati de relatia voastra si ar putea reactiona inadecvat la o asemenea veste, ideal ar fi sa ii anuntati fiecare separat, pentru ca niciunul dintre voi sa nu fie martorul unor discutii inconfortabile.

Daca aveti copii dintr-o alta casatorie, acestia ar trebui sa fie primii anuntati, pentru ca decizia voastra le va influenta direct viata si este indicat sa purtati o discutie prin care sa inteleaga, daca sunt mici, ca nimeni nu va lua locul parintelui lor biologic. La fel, fostii soti ar trebui anuntati, pentru a evita eventualele conflicte legate de custodia copiilor, pensie alimentara sau alte formalitati.

Fratii sau surorile, precum si alte rude apropiate ar trebui sa fie urmatoarele pe lista, dar nu e nevoie sa va deplasati la fiecare in parte, ci un telefon personal este suficient.

Urmeaza prietenii apropiati, pe care, la fel, ii puteti anunta fie telefonic, daca abia astepti sa impartasesti vestea cea mare, fie, daca va vedeti des, puteti astepta urmatoarea intalnire pentru a le da vestea in persoana.

Dupa ce i-ati anuntat personal pe toti cei apropiati, stabiliti o modalitate de a anunta restul lumii, iar cand spun restul lumii, cu tehnologia acestui secol, chiar ne referim la restul intregii lumi. Fie ca alegeti clasicele mail-uri, fie ca postati anuntul text sau video pe Facebook sau pe blogul personal ori va schimbati statutul relatiei pe retelele de socializare, vestea se va imprastia cu viteza internetului.

Daca sunteti adeptii surprizelor, luati in calcul organizarea unei petreceri de logodna, la care sa va invitati parintii, rudele apropiate si prietenii, pentru a-i anunta pe toti o data.

Indiferent de modalitatea aleasa de a anunta logodna, nu uita ca anuntarea acestei vesti vine cu energie si fericire, dar si cu multe provocari, pentru ca reactiile pot fi altele decat cele pe care le astepti tu.