Pentru a fi sigura ca in ziua nuntii, fata iti va staluci de bucurie si nu din cauza unui machiaj de mireasa inadecvat, trebuie sa ai grija cum alegi machiajul de nunta.

Pentru inceput, trebuie sa stii ca este esential ca machiajul din ziua nuntii sa te reprezinte, sa fie potrivit personalitatii si stilului tau, sa nu te transforme intr-o persoana pe care pana si viitorul sot ar avea probleme sa o recunoasca.

Evident, ca nici opusul nu este de dorit, complet nemachiata nu este o optiune pentru ziua nuntii, asadar chiar daca nu obisnuiesti sa te machiezi, fa o exceptie pentru acest eveniment si gandeste-te ca dincolo de ziua aceasta, pozele vor ramane pentru eternitate.

Apoi, trebuie sa stii ca un machiaj de nunta este diferit de cel de zi, dar si de cel de seara si va trebui sa tii cont de mai multi factori care influenteaza decizia: rochia de mireasa, tema nuntii, momentul nuntii – zi sau seara, tenul tau, culoarea ochilor dar si tipul luminii din diversele locatii – oficiul starii civile, biserica, sala de nunta.

Gandeste-te daca vei avea nevoie de doua ture de machiaj, unul pentru momentele care se vor desfasura in timpul zilei si celalalt pentru petrecere. Vestea buna este ca un machiaj adecvat pentru momentele zilei, se poate transforma usor, cu doar cateva reutsuri, intr-unul de seara.

Apoi gandeste-te la culoarea rochiei si stilul acesteia si alege un machiaj care sa puna in valoarea atat rochia, cat si pe tine.

Tema nuntii va influenta decisiv machiajul, pentru ca nu poti folosi un machiaj discret, cu nuante neutre la o nunta extravaganta si nici un machiaj glamour la o nunta pe pajiste.

Ai grija si la tendintele din anul respectiv si incearca sa alegi ceva potrivit tie si stilului nuntii, mai degraba decat sa urmezi tendintele, pentru ca, poti fi diva pentru o zi, dar  fotografiile de nunta vor ramane peste ani, iar tendintele trec si cu siguranta nu vrei sa suferi din cauza rujului portocaliu, de fiecare data cand revezi albumul de nunta.

Trecand la chestiuni mai practice, machiajul va trebui sa fie rezistent, mai ales ca in iuresul zilei, nu prea vei gasi timp sa mergi sa-l improspatezi, asa ca este indicat sa optezi pentru un machiaj profesional, dar va trebui sa faci inainte si o proba pentru a vedea cum “dai pe sticla”, caci un machiaj de mireasa poate arata grozav in realitate, dar sters pe camera sau in fotografii.

Daca una dintre pasiunile tale este sa coafezi sau sa te machiezi si esti priceputa la acest departament, atunci poti face o proba sa vezi daca te descurci singura si asa poti salva o parte din buget.

Daca totusi ai indoieli in ceea ce priveste aptitudinile tale la desen si bugetul iti permite, este de preferat sa alegi un machiaj profesional aplicat de un make-up artist priceput, care sa puna in valoare frumusetea si personalitatea ta.

Insa un machiaj de mireasa va fi perfect daca si tenul este ingrijit corespunzator, asa ca afla tot in aceasta sectiune, cum sa iti pregatesti tenul pentru ziua in care toate privirile vor fi atintite asupra ta.