Se spune ca porumbelul isi alege perechea in jurul datei de 14 februarie si ramane cu ea pana la sfarsitul vietii, astfel ca multi miri aleg porumbei pentru nunta, ca simbol al pacii, iubirii si prevestirii de bine.

Lasand aceasta credinta populara deoparte, porumbelul alb a fost considerat “pasare sacra” inca de pe vremea fenicienilor, simbolizand intruchiparea zeitei Astarte iar semnificatia porumbeilor a evoluat in pas cu istoria, diferind de la o zona la alta, insa intotdeauna pastrand caracteristici pozitive, precum: blandete, loilalitate, puritate, fidelitate, pace, iubire.

Lansarea porumbeilor in cadrul evenimentelor are radacini in istoria Egiptului, ceremoniile de incoronare ale faraonilor fiind insotite de eliberarea a patru porumbei albi chiar din spatele tronului.

Moda porumbeilor la nunta s-a extins in ultimii ani si in Romania, devenind o alternativa mai romantica la eliberarea unor baloane sau aruncarea cu petale de flori.

Inainte de a incepe sa cauti porumbei de nunta trebuie sa stii ca exista doua categorii: porumbei  voltati si porumbei voiajori.

Porumbeii voltati albi nu zboara, ei fiind dresati sa va intampine cuminti pe covorul rosu, sa se lase mangaiati si luati in mana de catre miri si oaspeti, pentru a fi fotografiati.

Porumbeii voiajori albi sunt cei care zboara imediat, fiind eliberati dupa iesirea din biserica, creand un spectacol interesant si niste cadre exceptionale pentru fotografii si filmari.

Daca te hotarasti asupra acestora, ai grija sa-i anunti pe fotograf si cameraman, pentru ca momentul este intens, dar scurt si daca nu sunt pregatiti, s-ar putea sa ramai cu aceasta imagine doar in memorie.

Bineinteles ca, in functie de buget si preferinte, poti mixa cele doua variante, astfel incat sa ai si spectacolul exploziv al porumbeilor voiajori, dar si fotografii cu porumbelul voltat strans la piept. Evident, daca il strangi la piept, ai grija sa nu iti pateze rochia, mai ales ca, prin contract nu-ti garanteaza nimeni starea digestiva a porumbelului.

De asemenea, stabileste din timp cu stapanul, modul in care va elibera porumbeii, astfel incat cusca sa nu apara in fotografii sau pe filmare, si sa ruineze astfel romantismul si magia clipei.

In functie de buget si de gusturile personale, poti opta pentru inchirierea mai multor perechi de porumbei, pachetele de oferte pornind de la 10 porumbei.

Fie ca te impresioneaza simbolistica porumbeilor la nunta, fie ca vrei sa adaugi inca un moment de neuitat in memoria invitatilor, fii sigura ca acest moment iti va completa albumul de nunta cu imagini spectaculoase.