Si pentru a fi intr-adevar sigura ca fascinatie vei vedea in ochii lor cand vor fi servite felurile de mancare, va trebui sa alegi din diversele meniuri de nunta, pe cel care respecta criteriile de selectie, putandu-l condimenta cu elemente inedite.

Doar ca atunci cand sunt invitati la nunta, oaspetii din Romania se asteapta sa nu lipseasca nimic din clasicele meniuri de nunta ce includ: aperitiv, peste, sarmale si friptura, asa ca va trebui sa-ti pui creativitatea la munca si sa alegi variatii originale in functie de stilul si tema nuntii.

Asadar, pentru o nunta in stil clasic, asupra careia vrei sa-ti pui amprenta aducand-o in actualitate, poti alege sa faci variatii asupra aperitivului, inlocuind clasicul mezel cu somon afumat, iar in loc de oul umplut cu pate de ficat, poti pastra pateul de ficat, dar servit pe felie de portocala. Astfel, vei impaca gusturile traditionalistilor si le vei deschide poate o usa spre gusturile moderne.

Pentru o nunta eleganta, alege aperitive rafinate, care sa includa tartine cu icre de somon, prosciuto cu pepene galben, taie traditionalele sarmale care nu au nimic elegant in ele si inlocuieste-le cu ficatei de pui inveliti in bacon, serviti cu conopida pane stropita cu sos de vin alb.

La polul opus, in meniul unei nunti in stil rustic, nu trebuie sa se regaseasca nimic cu conotatii italienesti sau frantuzesti, ci mai degraba haiducesti, asa ca mizeaza pe produse eco, de la carnaciori pana la branzeturi bune de te lingi pe degete, dar lipsite de rafinament. Iar cand vine vorba de friptura, uita ca exista pieptul de pui si increde-te in berbecutul la protap, care este cu siguranta unul dintre cele mai asteptate momente la o nunta in stil rustic.

La o nunta glamour, sigur trebuie sa primeze produsele sofisticate, greu de pronuntat si care contin ingrediente care mai de care mai exotice, precum pate de gasca asezonat cu kiwi si mango, somon fume, prosciuto Di Parma con melone ori rosii umplute cu salata de pui cu mango. Sarmalele nici nu vor fi pe lista, fiind inlocuite de specialitati extravagante din pui, iar in ceea ce priveste pestele, fii nehotarata ca divele si alege un mix de somon, calcan si salau.

Daca ai optat pentru o nunta casual, pe plaja, mergi in continuare in aceeasi directie si renunta la rulourile de sunca umplute si evantaiul de cascaval, in favoarea fructelor de mare, care pot face un cockteil aperitiv delicios, alaturi de o selectie atenta de branzeturi cu ananas. Uita de sarmale si inlocuieste-le cu ficatei de pui, iar friptura va fi delicioasa daca va contine coaste de miel si file de vitel.

Inspira-te din oferta bogata de idei de meniuri de nunta existenta online si nu uita ca specialitatile din meniul de nunta vor face deliciul invitatilor, transformand masa intr-un adevarat festin ce va ramane in memoria tuturor.