Dar in spatele rochiei perfecte de mireasa pe care acesta o va zari in ziua nuntii, doar tu stii cate luni de cautari si selectii vor fi stat, cate modele de rochii de mireasa vei fi vizionat si probat, si de cate ori te-ai gandit si razgandit pana ai ales-o pe cea care ti se potriveste cel mai bine.

Desi diversitatea in ceea ce priveste rochiile de mireasa a crescut o data cu dezvoltarea acestei industrii, trebuie sa stii ca de-a lungul timpului au ramas aceleasi croieli de baza si o data ce te vei familiariza cu ele, alegerea va deveni mult mai usoara.

Desi se bat in modele de rochii de mireasa din ce in ce mai excentrice si avangardiste, creatorii pornesc de la aceleasi stiluri de baza, care sunt: croiala in A – cu stilul balerina si stilul printesa -, rochie de bal, stilul Empire, stilul sirena si stilul tunica (sau pe corp) .

Croiala in A este una dintre cele mai avantajoase, caci fara a contura foarte bine talia, urmareste linia pieptului, indepartandu-se usor de solduri. Cu o multitudine de variatii ale acestui stil, o rochie de mireasa in A te avantajeaza daca vrei sa maschezi mici imprefectiuni din zona taliei si a soldurilor.

Croiala pentru rochii de mireasa tip printesa, este o variatie a croielii in A, diferenta fiind ca stilul printesa este croit cu clini drepti si cusaturi verticale, ce incep de la subrat si continua pana la tiv, oferind o iluzie optica de alungire a siluetei, fiind perfecta pentru miresele mignione, dar si pentru cele mai plinute.

Stilul balerina este de asemenea o variatie a croielii in A, diferentele acestui still fiind date de lungimea rochiei, care se opreste la jumatatea gambei.

Croiala pentru rochii de mireasa tip bal este croiala traditionala pentru rochii de mireasa, avand corsaj cu balene, iar partea de jos, foarte larga, fiind sustinuta de crinolina. Aceasta croiala avantajeaza miresele inalte si zvelte, nefiind potrivita pentru mignione.

Croiala in stil Empire este cea cu talie inalta, ce se opreste sub bust, fiind potrivita mireselor cu silueta dreapta, fara talie bine definita sau celor mai plinute.  Aceasta croiala pentru rochii de mireasa Empire este de asemenea potrivita, mireselor insarcinate, care vor sa mascheze din marimea burticii.

Croiala sirena urmeaza linia corpului pana aproape deasupra genunchilor, dupa care se largeste prin adaugarea unor clini ii ofera volum. Este perfecta pentru miresele inalte si subtiri, fiind total inadecvate celor mai plinute sau cu solduri late. Datorita efectului vizual de alungire a siluetei, este o alegere potrivita si pentru cele cu talie scurta.


O variatie a croielii pentru rochii de mireasa sirena o reprezinta croiala pe corp, care este o alegere sofisticata tocmai datorita simplitatii modelului, ce urmeaza linia corpului si poate avea diferite lungimi.


Cunoscand croielile de baza, de-acum nu vei mai fi intimidata de multitudinea modelelor de rochii de mireasa si iti va fi mai usor sa alegi rochia de mireasa potrivita pentru silueta ta.