Dar pentru a fi siguri ca privirile vor fi  pline de afectiune si nu de groaza si repros pentru ca amandoi aveti cearcane si cate o pereche de catuse prinse de o bucata de bara de striptease, ar fi bine sa organizati din vreme petrecerea burlacilor si petrecerea burlacelor.

Petrecerea burlacilor, obicei prin care mirele isi lua adio de la viata de burlac, isi are originile in vremurile spartanilor, care, inainte de nunta, organizau un festin la care luau parte toti prietenii mirelui. Apoi, in epoca victoriana, se credea ca mirele isi abandoneaza prietenii dupa casatorie, devenind cap de familie cu responsabilitati, astfel ca petrecea cu tovarasii de burlacie o ultima noapte de “dezmat”.

Petrecerea burlacelor are doar cateva zeci de ani vechime, fiind strans legata de revolutia sexuala din anii ’60, transformandu-se intr-un manifest pentru egalitatea dintre sexe, astfel ca femeile au adoptat toate activitatile prezente la petrecerile burlacilor: alcool, jocuri de noroc si striptease, de data aceasta masculin.

Obiceiul s-a extins si in Romania fiind adaptat personalitatii mirilor, astfel ca, avand in vedere ca multe cupluri locuiesc de ceva vreme impreuna, unii prefera sa aiba o petrecere de burlaci comuna, rememorand alaturi de prieteni apropiati povestea lor de iubire, de la inceputuri pana in acea clipa.

Totusi, barbatii pot resimti mai profund despartirea de viata lor de celibatari sau cel putin asa isi imagineaza, astfel ca  petrecerea burlacilor ar fi ocazia perfecta de a se reintalni cu prietenii, dar si de a-si aduce aminte de vremurile studentiei, pe care le-a parasit de bunavoie si nesilit de nimeni in favoarea unei vieti fericite de cuplu.

In toata forfota specifica organizarii de nunta, meriti si tu o seara de relaxare alaturi de prietenele tale, in care sa va distrati pe cinste, iar petrecerea burlacelor iti va sterge orice umbra de posibila nostalgie si iti va da aripi spre noua viata impreuna cu viitorul tau sot.

Poti profita de ocazie pentru a discuta in detaliu responsabilitatile domnisoarelor de onoare in ziua nuntii si la fel de bine poti sa le oferi acum cadourile pe care le-ai pregatiti pentru ele.

De obicei, petrecerea burlacilor este organizata de insotitorii de onoare impreuna cu fiecare mire in parte, fara inteventia partenerului, iar cheltuielile sunt suportate impreuna.

Pentru ca ziua nuntii este destul de obositoare, nu se mai practica organizarea petrecerilor de burlaci in seara dinaintea nuntii, ci cu o saptamana inainte sau chiar mai mult in functie de caz, pentru ca fiecare sa aiba timp sa isi revina dupa noaptea de “dezmat”.

Lista de invitati ar trebui facuta de miri si sa contina prieteni apropiati, alaturi de care stiti ca va veti distra, iar locatia ar trebui aleasa de comun acord cu acestia, pentru ca toata lumea sa se simta confortabil.

In aceasta sectiune iti prezentam si cele mai traznite idei pentru petrecerea bulracilor si cea a burlacelor, pentru a putea alege in functie de personalitatile voastre.