Ai vrea ca petrecerea sa dureze trei zile si trei nopti, ca-n basme, doar ca povestitorul uita de fiecare data sa mentioneze ce marca de energizant foloseau nuntasii pentru a rezista cu brio mai bine de 70 de ore. 

Daca vrei totusi ca petrecerea sa continue si a doua zi, poti organiza petrecerea "ciorba de potroace” si astfel vei avea parte de distractie prelungita intr-un cadru intim si relaxat.

In mod traditional, in urmatoarea zi dupa nunta se organizeaza aceasta masa, in casa socrilor mari, fiind invitati nasii, parintii, fratii si prieteni foarte apropiati, iar felul principal servit este vestita “ciorba de potroace”, suficient de acra cat sa trezeasca si cel mai obosit invitat din mahmureala. Aceasta petrecere simboliza inceperea activitatilor de cuplu si integrarea lor in viata sociala.

In alte tari, aceasta petrecere din prima zi de dupa nunta, se numeste pranzul miresei si are rol de a petrece mai mult timp alaturi de familie si prietenii apropiati si de a schimba impresii despre petrecerea din ziua nuntii.
 
Astazi, in Romania, cele mai multe cupluri pastreaza traditia organizarii unei astfel de petreceri in ziua de dupa nunta, adaptand-o insa la o versiune moderna, fara foarte multe reguli si uneori chiar fara ciorba de potroace in sine.

Fie ca vrei sa respecti traditia, fie ca vrei doar sa prelungesti distractia cu inca o zi, gandeste-te din timp la acest aspect si discuta cu logodnicul tau pentru a ajunge la un consens.

Daca locuiti deja impreuna si este loc suficient, puteti stabili locatia chiar la voi acasa sau poate la parintii unuia dintre voi daca locuiesc in acelasi oras si vreti sa nu mai va bateti capul cu spalatul vaselor dupa ce pleaca oaspetii.

Ganditi-va ca, desi atmosfera unei astfel de petreceri este relaxata, veti fi destul de obositi, poate si pe picior de plecare in luna de miere si numai de facut curatenie nu o sa aveti chef.

Lista de invitati ar trebui sa contina pe langa parinti, nasi, rude foarte apropiate, insotitorii de onoare, prieteni apropiati si oaspeti veniti din alte orase, de la care vrei sa-ti iei un ramas bun mai afectuos.

Pentru petrecerea de potroace nu exista foarte multe reguli, pana si tinuta fiind relaxata, iar intervalul orar flexibil, astfel incat invitatii sa poata veni si pleca oricand. 

Daca vrei sa creezi o atmosfera mai speciala, poti folosi parti din aranjamentele de la nunta, iar daca renunti la celebra “ciorba”, bufetul suedez este o alegere care va va scuti de eforturi ulterioare. 

Meniul ar trebui sa fie simplu, usor si energizant, pentru a compensa satietatea celui de la nunta, iar atunci cand comanzi tortul pentru nunta, gandeste-te la o cantitate mai mare, suficienta si pentru aceasta petrecere.

Astfel, la petrecerea "ciorba de potroace", alaturi de oameni apropiati sufletului vostru, veti putea savura inca o data din dulceata zilei de nunta, in timp ce veti schimba impresii despre cea mai minunata zi din viata voastra.