Fie ca iti place sa crezi ca istoria voastra e scrisa in stele, ca dincolo de ceea ce vedem cu ochiul liber exista o rezonanta intre fiecare lucru si univers, fie ca pur si simplu te gandesti la a alege verighete cu pietre pretioase incrustate, trebuie sa stii ca pietrele pretioase sunt pline de semnificatii.

Pe langa valoarea lor in bani, aceste pietre pretioase au capatat in timp valente noi, fiind adesea folosite in practicarea magiei, ca amulete si talismane, dar si in medicina neconventionala si astrologie.

Diamantul, cel mai bun prieten al femeilor, numit si regele pietrelor pretioase este simbol al perfectiunii si durabilitatii, oferind familiei protectie si trainicie. Claritatea diamantului se transpune si in viata, astfel  ca alegerile devin mai clare si pline de curaj, introspectia mai profunda si implicit, o data cu intelegerea sinelui se produce si o empatie mai mare cu ceilalti.

Rubinul vine incarcat de semnificatii afective puternice, el simolizand pasiunea si iubirea al carei foc nu piere niciodata, insotite in acelasi timp de fidelitate si incredere. Se credea ca rubinele restabilesc vitalitatea si increderea, dar si ca au puteri vindecatoare, iar in secolul al XIII-lea praful de rubin era folosit pentru tratarea problemelor hepatice. Rubinul este vazut in continuare ca un simbol al puterii si energiei, motivand spre atingerea obiectivelor si implinirea visurilor.

Safirul semnifica speranta si pace si se crede ca are puterea de a influenta emotiile si sentimentele negative, transformandu-le intr-unele pozitive. Numit si „piatra controlului”, safirul simbolizeaza puterea de a te auto-motiva si a-ti urmari implinirea idealurilor, dar si de a rezista in fata tentatiilor marunte, pastrand astfel stabilitatea cuplului.

Smaraldul, cu verdele sau fascinant simbolizeaza viata si rodnicie, conferind putere  spirituala, regeneratoare si intretinand speranta. Simbol al primaverii ciclice, se pare ca este un talisman ce protejeaza fertilitatea, fiind astfel recomandat femeilor care sunt nerabdatoare sa devina mame.

Dar pe langa semnificatia pietrelor in sine, culorile au si ele semnificatia lor, asa ca pentru a sti exact ce cei transmite prin culoarea aleasa, afla ca albul – reprezinta puritate si virtute, rosul – viata si pasiune, albastrul – fericire, galben – forta si intelepciune, portocaliul – spiritualitate, violetul – inteligenta, verde – vitalitate si protectie, gri – echilibru si dualitate si negrul – cumpatare.

De-acum, cunoscand semnificatia acestor pietre pretioase, iti va fi mai usor sa alegi combinatia perfecta, care sa reprezinte in totalitate personalitatea cuplului vostru.