Ca la orice alt lucru in viata, atunci cand te gandesti la planificarea nuntii,  inceputul poate parea dificil, insa daca ai toate informatiile necesare pentru a-ti crea o privire de ansamblu, totul va deveni mai usor.In primul rand, dupa ce v-ati logodit, primul impuls va fi sa strigi in gura mare, asa ca urmeaza sa va anuntati familiile si prietenii si sa va ganditi la alegerea nasilor. Va trebui  sa decizi daca vrei si o petrecere de logodna, care sa marcheze momentul sau preferi sa treci direct la planificarea nuntii.

Fie ca asteptai momentul in care o sa cada in genunchi, fie ca ai fost total luata prin surprindere, dupa ce ai spus “DA”, relatia voastra va capata alta dimensiune, mai profunda, dar si cu multe intrebari si poate cu puncte de vedere diferite asupra organizarii.

Pregateste-te sufleteste si pentru discutiile in familie, pentru sfaturile parintilor, poate mai sceptici asupra relatiei voastre sau pentru parerile “prietenelor” mai putin prietenoase.

Dupa ce ai trecut cu bine de etapa aceasta, urmeaza sa incepi pregatirea nuntii si organizarea efectiva a zilei in cele mai mici detalii.

Primele lucruri pe care le vei stabili, sunt data nuntii si lista de invitati, pasul imediat urmator fiind stabilirea bugetului si implicit daca vrei o nunta fastuoasa sau una cu buget redus, dar la fel de cocheta.

Inainte de a merge mai departe, gandeste-te daca vei avea timp si suficiente calitati organizatorice, cat sa pregatesti totul singura sau preferi sa apelezi la profesionisti.

O data pornita la drum, urmeaza etapa in care te ocupi de sala si aranjamente: va trebui sa alegi sala, sa decizi cum va fi decorata, sa stabilesti meniul, sa alegi tortul, aranjamentele florale, dar si buchetul de mireasa.

Va trebui sa pui la punct detaliile pentru cununia civila si cea religioasa, sa alegi invitatiile de nunta, dar si sa organizezi amanuntele legate de transportul si cazarea invitatilor care vin din afara localitatii.

Urmeaza sa pui totul la punct pentru petrecerea din ziua nuntii, de la contractarea fotografului, cameramanului,  artistilor ce vor anima petrecerea pana la stabilirea playlist-ului si alegerea marturiilor.

Partea in care decizi imbracamintea si accesoriile va fi probabil preferata pe lista de activitati, ce va include alegerea rochiei de mireasa, a costumul mirelui, stabilirea vestimentatiei insotitorilor, alegerea verighetelor, a machiajului si coafurii.

Nu uita sa stabilesti si programul pentru ziua nuntii, dar si cel pentru perioada premergatoare, inclusiv petrecerile de burlaci, stabilind ce ai de facut in ultima luna si in ultima saptamana dinaintea nuntii.

Planul nu se opreste la ziua nuntii, ci trebuie sa contina si activitatile de dupa nunta, cum ar fi “ciorba de potroace”, luna de miere, schimbarea actelor si telefoanele de multumire pentru invitati.

Planificarea nuntii intr-un mod corect, va transforma organizarea ei intr-o placere, iar rezultatul intr-o reusita personala de care vei fi mandra toata viata.