Daca stii exact ce muzica de nunta auzi in fundal, este perfect, dar daca nu reusesti sa distingi genurile de muzica care intregesc fantezia ta, poti crea impreuna cu DJ –ul, un playlist de nunta, astfel incat sa se plieze personalitatii voastre, a invitatilor si a evenimentului.

Inca de la primirea invitatilor, muzica la nunta, desi in surdina, ar trebui sa ii imbie si sa creeze o atmosfera relaxanta, ca un preambul al distractiei ce va incepe imediat, astfel ca poti opta in playlistul de nunta, fie intre muzica clasica, daca stilul nuntii striga rafinament prin toate detaliile, fie pentru jazz,  de la smooth jazz pana la swing, daca vreti mai multa culoare. Daca tocmai ai coborat dintr-o masina de epoca, swing jazz-ul anilor ’20 - ’30, va pastra intocmai atmosfera acelor ani si va face trecerea perfecta pentru oaspetii tai.

Pentru melodia mirilor, in functie de cum ai pregatit momentul, poti opta intre binecunoscutul vals sau un blues preferat, care sa-i emotioneze pana la lacrimi pe parintii tai, ori dimpotriva, pentru ritmuri alerte care sa-i faca sa bata din picioare pe sub mese, asteptand cu nerabdare sa vina si ei pe ringul de dans.

De cand valsul nu mai este obligatoriu, multe cupluri au inceput sa opteze pentru colaje formate din mai multe piese, dar de cele mai multe ori, ritmurile sunt aceleasi si anume  ritmuri latino. Fie ca alegi pentru voi un vals, urmat de un moment artistic cu dansatori profesionisti, fie ca veti fi chiar voi doi latinii fierbinti, puteti alege de la cha-cha-cha pana la samba, iar tempo-ul alert ii va ridica de pe scaune pe oaspeti.

Poti continua playlist-ul cu pop latino, mai putin alert, pentru o trecere spre alte genuri si nu uita ca pentru prima parte a petrecerii, ar trebui sa alegi genuri muzicale mai putin energice, dar dansante, cum ar fi pop, cu toate variatiile sale de la dance-pop la disco.

Cat mananca invitatii, muzica ar trebui sa fie mai discreta, eventual un colaj de piese mai linistite, insa nu blues-uri, caci, asezonate cu bautura si mancare, s-ar putea sa-i trimita intr-o stare care nu-i va mai imbia la dans dupa ce termina de mancat.

Diversitatea este cheia succesului in orice relatie, inclusiv in cea cu oaspetii tai, care intre felurile de mancare vor dori sa danseze, asa ca inclina spre genuri de muzica dinamice, de la dance pana la rock’n roll.

In functie de stilul nuntii si de gusturile invitatilor, poti introduce si muzica populara sau etno, care sa-i ridice si pe cei mai in varsta de la mese, ori poti opta pentru aceste genuri doar la momentele traditionale.Cu siguranta ca, daca ai ales DJ-ul potrivit si i-ai sugerat genurile muzicale pe care le-ai dori, acesta va sti cum sa le combine, in functie de experienta sa si de reactiile invitatilor, astfel incat sa creeze un playlist de nunta complex, iar ringul de dans sa fie mereu plin si petrecerea sa fie una de neuitat.