Te-ai pregatit ani in sir pentru ca DA-ul sa fie rostit perfect, ai stiut exact si cata mirare sa exprimi in privire, ca sa nu-i dai de banuit ca stiai ce va raspunde inima ta, insa in toti acesti ani nu te-ai gandit niciodata daca esti intr-adevar pregatita pentru viata de familie si nici la ceea ce vei simti in perioada urmatoare cererii in casatorie.

Fiecare femeie se adapteaza diferit statutului de logodnica, in functie de personalitatea  fiecareia si modul in care vede viata, unele dintre noi simtind o anumita siguranta o data ce intrebarea a fost pusa, iar altele, dimpotriva, simtind ca pasesc intr-un univers plin de necunoscute.

Desi in perioada de logodna vei fi prinsa in magia visului care tocmai se transforma in realitate, trebuie sa fii pregatita pentru anumite schimbari ce vor urma, fiind constienta si matura fata de ce inseamna pasul pe care tocmai l-ati facut.

In primul rand, trebuie sa stii ca aceste schimbari nu sunt drastice, ci in mare parte sunt doar de perceptie, experienta aratandu-ne ca viata in doi nu se schimba dupa nunta, mai ales in ziua de astazi, cand cuplurile locuiesc impreuna inainte de casatorie.

Totusi, daca pasul pare prea brusc si daca frica unei eventuale schimbari este mai mare decat entuziasmul, va trebui sa te gandesti serios la motivele care te-au determinat sa accepti cererea lui. O data ce iti vei reaminti ca el este cel care te face sa te trezesti cu zambetul pe buze si sa adormi la fel, o sa iti dai seama ca o hartie nu va face decat sa intareasca siguranta si stabilitatea relatiei voastre.

Sigur, gandul la casatorie si la viata de familie te entuziasmeaza, insa poate veni la pachet si cu sentimentul ca acest pas este unul plin de responsabilitati, iar copilul din sufletul tau va trebui sa creasca brusc pentru asumarea lor.

Si intr-adevar, casatoria presupune asumarea unor noi responsabilitati, caci de acum veti pune bazele unei familii, insa trebuie sa privesti acest pas ca pe o etapa normala in procesul de maturizare.

Gandeste-te ca din copilarie pana in acest moment, fiecare etapa a venit cu noi provocari si responsabilitati, care, insumate, te-au modelat in persoana care esti astazi. In plus, de acum, responsabilitatile se impart la doi, avand un sprijin neconditionat, la bine si la rau, asa ca, de fapt, totul va fi mai usor.

Apoi, cand te gandesti ca veti deveni o familie, este imposibil ca gandul sa nu fuga spre copiii, asa ca va trebui sa gandesti realist si sa accepti ca acest pas este unul natural, dar nu-ti face griji inca de pe acum, caci, atunci cand veti fi pregatiti, sentimentul unic de a intemeia propria familie va anihila toate gandurile despre scutece si nopti nedormite.

Pregatirea pentru viata de familie este o etapa importanta, iar pasul spre casatorie nu trebuie sa fie unul superficial, ci asumat si constientizat in cele mai mici detalii, asa ca foloseste-te de perioada de logodna, pune-ti ordine in ganduri si fii pregatita pentru aventura vietii tale.