Si pentru ca gustul sa fie intr-adevar imbietor si servirea sa fie de cinci stele, va trebui ca in ultimele pregatiri de nunta sa incluzi inca un drum pana la sala de nunta si sa te asiguri ca toate detaliile sunt puse la punct.

Atunci cand ai avut discutia si ai semnat contractul pentru sala de nunta, probabil ca ai stabilit o data in apropierea nuntii, pentru degustare si pentru organizarea minutioasa a programului din ziua nuntii.

Atunci cand mergi la aceasta ultima revederea a localului, este indicat sa fi stabilit cu cei de la restaurant si o mostra de aranjament al mesei, iar astfel vei putea sa iti dai seama exact daca te satisface complet, daca este prea incarcata sau dimpotriva, daca mai poti adauga altceva.

Daca nu s-a intamplat pana in aceasta clipa, acum este momentul sa il cunoasteti pe seful de sala si sa ii transmiteti numarul exact de invitati si sa stabiliti modul de amplasare a meselor, inclusiv a meselor cu fructe si cea pe care va fi adus tortul, dar si orele de servire, precum si conditiile pe care trebuie sa le respectati pentru momentele speciale: artificii, tunuri de confetti ori masini de baloane.

Stabiliti si amplasarea meselor si meniurile pentru copii si de asemenea, meniuri pentru cei care au probleme de sanatate sau care sunt vegetarieni, dar si pentru fotograf, cameraman si DJ.

Degustarea bauturilor ar trebui facuta cu moderatie, iar daca ati ales un meniu care nu include si bautura, este momentul perfect sa va ocupati de achizionarea ei, mai ales ca dupa degustare, vei sti exact ce bauturi sunt cele mai potrivite.

Tot in aceasta perioada, reia legatura si cu cei care se ocupa de aranjarea buchetelor de flori si stabileste data, ora si locul unde doresti sa iti fie livrate.

Ultimele pregatiri de nunta ar trebui sa includa si reluarea contactului cu fotograful si cameramanul, iar daca ii poti chema pe amandoi la aceeasi intalnire, ar fi ideal, pentru ca asa se vor cunoaste si puteti stabili impreuna momentele la care are prioritate unul dintre ei, astfel incat sa se completeze si nu sa se incurce unul pe celalalt.

La momentele artistice, cum ar fi dansul mirilor sau taiatul tortului, cameramanul ar trebui sa aiba prioritate, caci sunt momente dinamice. Cu aceasta ocazie, da-le detalii sau eventual fotografii cu persoanele mai apropiate, parinti, frati, nasi, pe care trebuie neaparat sa nu-i rateze. In mod normal, nu ar trebui sa rateze niciun invitat, daca i-ai ales bine, dar cei apropiati ar trebui sa aiba mai multe aparitii decat vecinul de la patru.

La aceasta intalnire, este indicat sa stabilesti si detaliile exacte pentru sedinta foto din ziua nuntii si eventual, ca sa nu mai fixezi apoi inca o intalnire, puteti pune la punct si amanuntele pentru sedinta foto trash the dress.

Cu aceste activitati in lista cu pregatiri de nunta, poti dormi mai linistita si poti trece la urmatorul pas, ce te va duce mai aproape de o organizare perfecta a celei mai importante zile din viata ta.