Dupa ce ai stabilit telefonic data sau intervalul in care se poate vizita fiecare restaurant de nunta selectat, urmeaza sa mergi la fata locului, iar atunci cand te indrepti spre locatie, fii atenta si la imprejurimile acesteia, caci invitatii nu vor veni legati la ochi pana acolo, iar prima impresie si-o vor face inca de pe drum.

Inainte de a intra, arunca un ochi critic la exteriorul cladirii, dar si la dimensiunea parcarii, precum si la existenta unei gradini, care ar fi ideala in cazul in care nunta are loc intr-un sezon cald.

Continua spre intrare, verificand si daca exista o garderoba sau un spatiu ce poate fi transformat in asa ceva, mai ales daca nunta are loc toamna sau iarna, cand invitatii vor avea paltoane si alte accesorii care trebuie depozitate.

Una dintre cele mai mari provocari atunci cand alegi sala de nunta o reprezinta stalpii din sala, asa ca fii atenta la acest aspect. Imagineaza-ti cum vor fi asezati invitatii si daca stalpii nu le vor bloca vizibilitatea.

Ideal ar fi ca atunci cand vizionezi sala de nunta, sa fie deja aranjata pentru un astfel de eveniment, ca sa iti faci o idee clara daca exista suficient spatiu intre mese, pentru o circulatie usoara a chelnerilor si a invitatilor, dar si care este spatiul efectiv de dans.

Salile de nunta lucreaza cu un numar minim si maxim de participanti, insa tu trebuie sa tii cont si de confortul invitatilor, astfel ca pentru a-ti face un calcul cat mai exact, este bine sa stii ca intr-o sala de 400mp vor incapea lejer 130 de invitati.

Fii atenta la forma meselor si vezi daca aceasta se potriveste cu stilul nuntii tale, caci o nunta medievala cu mese rotunde va arata cel putin ciudat. De asemenea, ia in considerare si dimensiunea acestora, pentru a sti cati invitati incap la o masa.

Cand observi ringul de dans, fii atenta si cat spatiu ramane pentru DJ sau membrii formatiei dar afla si ce instalatie de sunet exista. Lumina poate transforma un spatiu obisnuit intr-unul feeric dar la fel de bine poate submina frumusetea unei sali, asa ca deschide bine ochii si vezi daca exista posibilitatea sa te joci cu luminile pentru a crea atmosfera dorita. Intreaba si daca exista un generator, in caz de pana de curent, ca sa nu bajbaiti in intuneric chiar la inceput de drum.
 
Sistemul de ventilatie este important cand spiritele se incing, iar verificarea toaletelor nu e cea mai agreabila activitate dar este imperioasa,  caci ea dezvaluie  foarte multe despre calitatea locatiei.

Daca locatia este un restaurant de nunta, avand bucatarie interna, este indicat sa arunci si acolo o privire “de soacra” si sa vezi daca se incadreaza in standardele tale.

Nu in ultimul rand, retine cromatica salii, imagineaza-ti cum se potriveste cu ce ti-ai propus tu sau daca se poate modifica prin drapaje sau lumini.

Cu aceste informatii si un pic de atentie, iti va fi usor sa alegi restaurantul de nunta perfect pentru petrecerea vietii tale.