Dar trendurile s-au schimbat, modelele s-au diversificat atat de mult incat le-ai alege pe toate si parca nici conformatia ta nu s-a dezvoltat asa cum iti imaginai in copilarie, asa ca este indicat sa stii de ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi rochia de mireasa.

Pentru inceput, trebuie sa stii ca, modelul si materialul pentru o rochie de mireasa trebuie alese in functie de anotimopul si locul in care se va desfasura nunta, dar si de stilul si tematica alese.

Pentru o nunta in sezonul cald va trebui sa alegi materiale usoare, care sa lase pielea sa respire, asa ca daca nunta ta este vara si nu te intereseaza o sauna de 12 ore, poti sa tai fara mila catifeaua si brocartul de pe lista.

Gandeste-te la personalitatea ta, dar si la stilul nuntii si la tema alese, tinand cont de ele atunci cand alegi rochia de mireasa, caci evident, o rochie vintage nu se va potrivi la o nunta futurista, la fel cum o rochie de bal cu trena lunga nu s-ar plia pe stilul relaxat al unei nunti in gradina.
 
Apoi, ia in considerare faptul ca rochia de mireasa reflecta gradul de formalitate al nuntii si ca va influenta direct alegerile pentru costumul mirelui, tinuta nasei si rochiile domnisoarelor de onoare, fiind prima dintre ele pe lista de cumparaturi.

Bugetul este un factor important atunci cand alegi rochia de mireasa si pe langa rochia in sine, trebuie sa iei in calcul si eventualele ajustari, voalul si accesoriile.

Poti opta intre o rochie de mireasa gata facuta sau una facuta la comanda si ia in considerare faptul ca,  daca va purta semnatura unui designer celebru, pretul va creste in consecinta.

Desi poate parea ca bugetul este o bariera de netrecut intre tine si rochia pe care ai visat-o, orice femeie stie ca nimic nu poate sta in calea achizitionarii acestui obiect pretios, asa ca gandeste-te si la posibilitatea inchirierii ei.

Nu uita de reducerile de sezon, urmareste ofertele promotionale ale magazinelor de profil si viziteaza targurile de nunti, unde poti vedea o multime de modele, dar poti si obtine reduceri substantiale la comenzile facute din timp.

Daca ai senzatia ca munca se opreste aici, afla ca de-abia incepe, cel din urma factor, dar la fel de important, fiind conformatia ta, pentru ca o rochie de mireasa este perfecta daca atrage atentia asupra miresei, reliefand calitatile celei care o poarta si nu ale rochiei in sine.

Documentarea este mama lucrului bine facut, iar Internetul este sfant, asa ca apeleaza cu incredere la cautarile online, unde vei putea viziona cataloage intregi cu rochii de mireasa si iti vei putea face o idee despre despre diferitele tipuri de croieli care iti pot pune in valoare  partile corpului care te avantajeaza: decolteu, talie, spate, brate sau picioare. Asa ca pregateste-te pentru o sesiune de click-uri atunci cand incepi sa cauti rochia de mireasa perfecta!