Dar pentru a putea sta linistita ca totul va decurge conform planului, atunci cand vizionezi posibilele saloane de nunti, in care ai dori sa iti organizezi petrecerea de nunta, va trebui sa discuti foarte clar toate detaliile.

Inca de la inceput, observa primirea de care ai parte, amabilitatea angajatilor si modul in care iti comunica detaliile, deoarece ei vor trebui sa fie in ziua respectiva, oricand la dispozitia ta si a oaspetilor tai.

Cand discuti cu managerul afla care este oferta localului atat ca pret, cat si ca servicii incluse in acest pachet. Nivelul de pret al restaurantului va fi dat in principiu de valoarea meniului, a remizei si TVA-ul aferent. Intreaba daca exista taxe suplimentare pentru inchirierea salii sau a parcarii, ori o taxa dop, in cazul in care iti procuri singura bautura.

Verifica daca, pe langa mancare si bautura, meniul include si cafeaua sau celelalte gustari, precum fructele, alunele, saratelele, precum si daca in acelasi pret intra si tortul, sampania si piscoturile sau daca va trebui sa le comanzi separat.

Unele saloane de nunti au in oferta si aranjarea meselor, asa ca este bine sa stii de la inceput in ce conditii este acoperit acest aspect.  Afla si daca au o angajata ce va avea rol de hostess, astfel ca invitatii tai sa se simta intampinati si ghidati catre mesele lor asa cum se cuvine.

Daca tot esti la capitolul servire, afla cate persoane va servi un ospatar dar si care va fi intervalul de servire la mese si care este politica lor pentru asigurarea si servirea furnizorilor care vor fi alaturi de voi toata noaptea: fotograf, cameraman, dj, etc.

Intreaba si care poate fi intervalul orar al evenimentului dar si daca se pot monta artificii si intre ce ore, legea specificand anumite conditii tehnice si intervale orare stricte pentru lansarea artificiilor.

Discuta si despre gramajul portiilor si vezi daca sunt flexibili in ajustarea acestor gramaje in functie de dorintele si necesitatile tale. Cu aceasta ocazie afla si daca meniul va fi preparat in bucataria interna sau va fi asigurat de catre o firma de catering. In cazul in care este vorba despre o firma de catering, afla cine va fi responsabil cu asigurarea veselei, tacamurilor, accesoriilor si in ce conditii se va asigura transportul si pastarea mancarii.

Stabileste data degustarii, solicitand ca in aceeasi zi sa poti vedea si o mostra de aranajament al mesei. Totodata,  cu aceasta ocazie poti cere sa-l cunosti pe seful de sala – cel sau cea care va avea grija ca tot ceea ce tine de capitolul “mancare” sa decurga perfect in ziua nuntii tale.

Bugetul nu este un aspect de neglijat, asa ca afla cand trebuie sa depui avansul, daca exista un minim de persoane pentru care se plateste in avans dar si cand se va achita diferenta, precum si politica lor in caz de amanare sau anulare a evenimentului.

Cand te-ai hotarat asupra unui salon de nunta, semneaza un contract ferm care sa contina absolut toate detaliile discutate, de la intervalul orar, pretul meniului si componenta acestora specificand gramajele,  pana la conditiile de plata, precum si clauze de reziliere, dar si asumarea responsabilitatii pentru calitatea serviciilor si produselor oferite.

Abia acum poti sta linistita ca totul va decurge asa cum ti-ai propus!