Dar pentru a fi sigura ca tabloul nu se va transforma intr-o pictura abstracta, va trebui sa discuti cu cei pe care i-ati ales sa devina parintii vostri spirituali, astfel incat sa fii sigura ca alegerea nasei in ceea ce priveste diversele modele de rochii de nasa va fi in concordanta cu a ta, iar costumul nasului va urma si el anumite principii.

Desi nu exista reguli batute in cuie privind vestimentatia nasilor la o nunta, pentru o imagine armonioasa, ar fi bine sa ii anuntati din timp gradul de formalitate al nuntii, stilul nuntii si paleta cromatica, pe care se va baza marele eveniment, astfel incat sa isi poate alege tinute de ocazie potrivite.

Stilul rochiei tale va influenta direct alegerea nasei in ceea ce priveste rochia sa, ori cel putin asa ar trebui, astfel ca o poti ruga sa astepte sa iti cumperi mai intai tu rochia si apoi sa decida pentru a ei.

Evident ca, avand un rol atat de special in cadrul nuntii, nasa va dori sa se evidentieze de domnisoarele de onoare si de restul invitatilor, prin modelul sau culoarea rochiei, insa dat fiind faptul ca trebuie sa respecte o anumite paleta de culori si ca toate doamnele vor purta rochii de ocazie, acest lucru poate fi destul de dificil.

Tocmai din aceasta cauza, in functie de personalitate, unele nase au tendinta de a exagera, asa ca daca stii ca are astfel de “scapari” trebuie sa discuti deschis cu ea, caci inainte de a fi nasa ta, iti este prietena si va intelege exact ca aceasta este cea mai importanta zi din viata ta, nu din a ei.

In plus, in loc de vreo croiala nepotrivita ori o culoare tipatoare, rochia nasei poate fi pusa in valoare mult mai bine, cu ajutorul accesoriilor si bijuteriilor, asa ca gandeste-te ca i-ai putea oferi un astfel de cadou, care sa o faca sa se simta speciala, fara a simti nevoia sa epateze.  In plus, buchetul de flori va completa statutul special pe care il are in aceasta zi.

La tinuta nasului, lucrurile stau mult mai simplu, aceasta fiind aleasa in concordanta cu stilul nuntii, personalitatea nasului si costumul mirelui. Desi rolul nasului este important, cand vine vorba de vestimentatie, costumele barbatesti pentru nunta sunt cu atat mai sic, cu cat sunt mai simple. Este foarte importanta calitatea stofei, dar si croiala, care trebuie sa fie in perfecta armonie cu aspectul sau fizic, iar eleganta este data de accesorizarea cu bun gust.

Butonii sunt o piesa atemporala si la fel ca si in cazul nasei, poti opta sa ii oferiti voi acest dar, aducand un plus de rafinament tinutei sale.

Cu siguranta ca atunci cand i-ati ales sa va fie exemplu in viata, ati facut-o dupa cu totul alte criterii decat stilul lor vestimentar, insa daca la ei v-ati oprit, cu siguranta aveti incredere in caracterul lor, care se va reflecta cu eleganta si in alegerile facute pentru tinutele de ocazie.