Daca vrei o nunta mare cu peste 200 de invitati sau daca organizarea nu este punctul tau forte, atunci ar fi indicat sa iei in calcul asistenta unor profesionisti in organizarea de nunti.

La fel, daca programul tau de lucru este incarcat sau vrei ca nunta sa aiba loc “in deplasare” ori intr-un spatiu neconventional, unde este nevoie de mai multa experienta, este de preferat sa contractezi profesionisti.

Oricare ar fi motivul care te impinge sa te gandesti la suport profesionist, ar trebui sa stii care sunt tipurile de specialisti in organizarea de evenimente, precum si avantajale si dezavantajele de a-i angaja.

Un organizator de nunta sau wedding planner este specialistul care te va consilia pe tot parcursul nuntii, te va insoti la fiecare pas si te va ajuta sa alegi, va mentine legatura cu furnizorii si te va scuti de multe drumuri si batai de cap.

Evident, costul unui organizator de nunti va afecta bugetul tau, dar acest lucru se poate  compensa partial prin faptul ca are relatii in domeniu si poate obtine discount-uri si te poate ajuta sa eviti anumite greseli contractuale care te-ar fi costat mai mult.

Pe langa cost, un alt dezavantaj ramane faptul ca, intr-un final, s-ar putea ca nunta sa aiba mai multe amprente in afara de a ta, asa ca ai grija cum alegi organizatorul!

O agentie de nunta poate fi o solutie foarte buna atunci cand bugetul tau este suficient de mare. Avantajele angajarii unei agentii de evenimente sunt evidente, o astfel de firma scutindu-te de toate eforturile, singurele care-ti raman de facut fiind sa alegi intre optiunile oferite de ei si sa te prezinti in ziua nuntii. Mai mult de atat, sugestiile si ideile oferite de astfel de specialisti, pot completa viziunea ta si te pot ajuta sa creezi un concept cu adevarat special pentru nunta ta.

Totusi organizarea nuntii lasata pe mana unei agentii, iti poate limita optiunile pentru anumite servicii la cele aflate in portofoliul lor de colaboratori, asa ca ai grija ca atunci cand alegi agentia, sa existe suficienta fexibilitate din partea lor si sa nu iti poata impune furnizori agreati de ei. Un minus atunci cand alegi o agentie de evenimente este faptul ca reusita nuntii va fi mai mult a lor si mai putin a ta, iar pe parcursul organizarii vei rata momente cu care ai ocazia sa te intalnesti o data in viata.

Grupurile de colaboratori pot reprezenta varianta optima, in conditiile in care cauti profesionisti, dar bugetul nu iti permite contractarea unui organizator ori pur si simplu, vrei sa fii implicata 100% in organizare.

Astfel, managerul localului iti poate recomanda cu siguranta cel putin un DJ profesionist sau o formatie de la nuntile anterioare si poate chiar si o firma de aranajamente.
 
Cei de la firma de aranjamente pot colabora cu diversi fotografi de nunta, mai ales ca au nevoie de fotografii profesionale pentru portofoliul lor, iar fotograful iti poate recomanda un cameraman cu care colaboreaza in mod regulat.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa fii deschisa, sa urmezi “lantul slabiciunilor” si vei avea surpriza ca in scurt timp totul sa se puna in miscare, ca prin magie.

Singura sau impreuna cu profesionisti in organizarea de nunti, pregateste-te pentru o perioada de provocari, a caror infruntare va duce la unul dintre cele mai frumoase rezultate din viata ta: ziua nuntii.