Glazura
Atunci cand alegi glazura pentru tortul miresei, trebuie ca dincolo de gust, sa stii din ce e facuta, la ce stil de nunta se preteaza, precum si alti factori de care trebuie sa tii cont atunci cand o alegi.

Glazura din martipan, una dintre cele mai selecte si gustoase glazuri este facuta din migdale si zahar, ceea ce te duce cu gandul la traditia marturiilor dulci-amarui, asa cum este si casatoria. Martipanul este folosit din ce in ce mai des ca si glazura, dar poate fi folosit si doar pentru crearea ornamentelor comestibile de pe tortul miresei.
 
Glazura din crema de unt este clasica glazura care te va duce cu gandul la copilarie si la torturile preparate in casa, fiind un amestec de unt, zahar, frisca si diverse arome, de la vanilie, ciocolata pana la kiwi sau orice altceva iti doresti.

Este una dintre cele mai simple glazuri si disponibile la un pret rezonabil, perfecta pentru o nunta traditionala, dar fii atenta ca nu se impaca bine cu temperaturile ridicate, topindu-se foarte rapid, asa ca daca ai o nunta in aer liber, acorda atentie sporita alegerii glazurii.

Pentru o astfel de nunta, in aer liber, ai putea sa-ti indrepti atentia spre o glazura din fondant, facuta dintr-o combinatie de zahar topit, miere si zeama de lamaie, mix care o data intarit, este mai putin sensibil la variatiile de temperatura si in plus, fiind o glazura foarte fina, da un aspect estetic deosebit tortului.

Glazura din bezea este facuta din albusuri de ou batute si zahar pudra, care se transforma intr-o pasta crocanta, ce se poate intinde in strat pe tort. Fiind insa extrem de dulce, ai grija ca glicemia oaspetilor sa nu explodeze si foloseste bezeaua mai degraba la ornamente decat ca glazura.

Nu uita cand alegi glazura, ca evolutia acestui domeniu iti permite sa alegi orice culori vrei, astfel incat sa se potriveasca temei nuntii tale.

Creme pentru tort
Atunci cand alegi crema pentru tort, gandeste-te atat la preferintele tale personale, dar si la anotimp, la meniu si la stilul nuntii. Exista o gama variata de creme pentru tort si cu siguranta degustarea va fi unul din momentele preferate, iar partea buna este ca le poti combina daca ai un tort cu mai multe etaje.

Crema ganache, pufoasa si in acelasi timp cremoasa este o combinatie clasica de ciocolata si frisca lichida, dar extrem de gustoasa.

Mousse au Chocolat este sora aerata a cremei ganache, facuta din galbenusuri de ou, zahar, ciocolata si frisca lichida, care se va topi pur si simplu in gura.

Exista si mousse de fructe, care pot fi asortate cu anotimpul si stilul nuntii, de la fructe de padure ori piersici vara, struguri toamna, pana la fructe exotice, daca tema nuntii o cere.
 
Crema pentru tortul diplomat, din oua, smanatana, frisca si zahar este una dintre cele mai populare creme de tort, datorita simplitatii, dar si a gustului rafinat.

Indiferent de ce glazuri si creme pentru tort vei alege, nu uita ca tortul miresei este ultimul lucru pe care-l vei servi invitatilor, asa ca ai grija sa nu ramana cu un “gust amar”.