In trecut, la nunti se foloseau prajituri, insa epoca victoriana a lansat moda cu torturi de nunta, cei instariti etalandu-si in acest mod bogatia, astfel ca dimensiunea tortului crestea direct proportional cu averea familiei respective.

Astazi, dimensiunea torturilor de mireasa a trecut pe un loc secundar, fiind inlocuita ca importanta de aspectul si gustul acestora.

Pentru a alege cel mai potrivit tort pentru ziua nuntii tale trebuie ca mai intai de toate sa tii cont de stilul si tematica alese, pentru ca un tort de nunta fantezist nu s-ar potrivi nicicum la o nunta in stil medieval.

In functie de numarul de invitati, de buget si de gusturile personale, poti alege un tort fara etaj sau structurat pe unul sau mai multe etaje, avantajul unui tort supraetajat reprezentandu-l libertatea de a alterna aromele si umplutura.

Atunci cand alegi forma tortului, gandeste-te ca cele rotunde se incadreaza in stilul clasic, iar cele unghiulare dau un aer modern. Daca tematica nuntii iti permite, iar personalitatea ta te indeamna spre torturi de nunta iesite din comun, o poti face foarte usor combinand mai multe forme, cu ajutorul unui cofetar priceput.

Le fel de important ca aspectul este si gustul, unde vei avea de ales intre atat de multe creme si arome, incat e suficient sa stii ce vrei.

In functie de gusturile personale, dar si de meniul ales, incearca sa gasesti o combinatie echilibrata, care sa satisfaca majoritatea gusturilor, dar care sa fie si usor digerabila, daca nu vrei ca ringul de dans sa ramana gol.

Dupa ce ai ales aromele si crema, va trebui sa alegi si glazura, care poate fi din martipan, crema de unt, bezea sau fondant. Cand alegi glazura, pe langa gust, culoare si aspect, gandeste-te si la anotimp si locatie, caci, spre exemplu, glazura din crema de unt se va topi foarte repede la temperaturi ridicate sau daca nunta este in aer liber.

Decorarea tortului se poate opri la glazura, dar daca vrei mai mult, in functie de buget, personalitatea ta, tematica nuntii si anotimp, poti alege de la flori naturale, flori din zahar, fructe confiate pana la figurine si bijuterii speciale pentru torturi de mireasa.

Dupa ce ti-ai facut o idee despre tortul ideal, incepe cautarea, consulta-te cu cei de la restaurant sau de la firma de catering, cere recomandari de la prieteni sau opreste-te la cofetaria ta preferata si dupa ce ai scurtat lista, stabileste intalniri personale pentru a discuta toate detaliile - intalniri care ar trebui sa includa si sedinte de degustare din diverse modele de torturi.

Inainte sa iei decizia finala, afla si aspectele legate de transport, pentru ca torturile sunt dificil de transportat si sigur nu vrei sa ti-l livreze tatal tau, dupa ce l-a turtit in portbagaj.

Daca bugetul iti permite, afla ca exista si cofetari care pot prepara tortul chiar in fata invitatilor, creand astfel o atmosfera inedita.

Gaseste tot in aceasta sectiune cele mai spectaculoase modele de torturi de nunta!