Despre flori stim cu totii ca ele, impreuna cu plantele sunt folosite de secole atat pentru decorarea spatiilor, crearea parfumurilor, in medicina, cat si in cadrul ceremoniilor, avand diverse semnificatii, in functie de regiune si epoca.

Primele informatii despre aranjamentele florale dateaza din vremea Egiptului antic, adica de acum mai bine de 2000 de ani i.Hr,. Egiptenii foloseau florile in vase pentru decorul meselor sau al incaperilor dar si in cadrul procesiunilor religioase, inclusiv la nunti. Cele mai folosite flori erau florile de lotus, in cinstea zeitei Isis, ce reprezenta mama si sotia perfecta, patronand  natura si magia.

Grecii antici si romanii foloseau si ei flori si plante, ca aranjamente florale, dar mai mult sub forma de ghirlande si coroane, decat in vase. De asemenea, decorau podelele si paturile cu petale de flori. Cununile de lauri semnificau victoria si erau daruite castigatorilor la competitiile sportive sau literare, iar in Roma simbolizau victoria militara.

Si in China antica se foloseau aranjamentele din flori, ramuri sau plante, atat pentru décor dar si in medicina si ceremonii religioase. Fiecare planta sau floare avea o semnificatie diferita, spre exemplu bambusul simboliza longevitate iar orhideea, fertilitate.

In Europa, aranjamentele florale au inceput sa apara in jurul anului 1000 d.Hr, fiind folosite mai ales in manastiri si biserici.

Epoca victoriana (1837-1900), recunoscuta pentru accentul pus pe moralitate si puritanism, a adus cu sine o dezvoltare importanta in folosirea florilor, ca mijloc de exprimare a sentimentelor intre indragostiti.

Pentru ca vremurile impuneau un comportament distant iar comunicarea directa a sentimentelor iesea din discutie, (tinerii sau mai putin tineri , dar etern indragostiti,) indragostitii au gasit modalitati noi prin care sa isi manifeste disponibilitatea si interesul fata de o anumita persoana.Astfel, s-a dezvoltat un adevarat limbaj al florilor, care a dus flirtul la un nou nivel si care a evoluat in functie de perioada, cultura si tara.

Si daca limbajul florilor comunica de sute de ani sentimentele indragostitilor, atunci cand tu si logodnicul tau va veti uni destinele, florile de la nunta vor spune, prin simpla lor prezenta, o parte din povestea voastra magica.

De la buchetul de mireasa, buchetul nasei, pana la florile din pieptul invitatilor (cocardele) si cele inserate in diversele aranjamente, florile de la nunta, vor vorbi invitatilor despre personalitatea voastra si vor crea exact imaginea pe care doriti sa o aratati lumii intregi.Ele va vor insoti cu gratie si eleganta de la cununia civila, la cea religioasa si apoi la petrecere, astfel ca va trebui sa alegi cu grija, astfel incat florile sa contureze tematica aleasa si sa intregeasca atmosfera de poveste ce va caracteriza intreaga zi.

Pe langa limbajul florilor, in aceasta sectiune iti vom prezenta si criteriile cele mai importante dupa care sa te ghidezi atunci cand iti alegi florile pentru buchetul de nunta si pentru celelate aranjamente florale.