Cand te trezesti din visare, iti dai seama ca tatal tau nu este rege, iar o nunta inseamna bani si pentru organizarea unei nunti ca cea din vis cu bugetul limitat de care dispui, ai nevoie de cateva trucuri.

Data nuntii, ziua  si ora – organizarea unei nunti la o data mai indepartata iti va pune mai mult timp la dispozitie, avand astfel sanse mai mari sa beneficiezi de diverse reduceri.

La fel, daca alegi o perioada din an mai putin aglomerata si o alta zi decat sambata, vei economisi o mare parte din bugetul de nunta. Daca plusezi si cu ora, alegand o nunta de dupa-amiaza, vei inchiria sala de nunta la un pret mult mai mic.

Locul - o nunta in aer liber, la cort sau intr-un spatiu mai putin cautat pentru astfel de evenimente, iti poate salva o mare parte din buget. Gandeste-te la spatii neconventionale, precum plaja, ori o  gradina sau teatru de vara, unde taxele vor fi cu siguranta mai mici decat la un salon de nunta.

Lista de  invitati - este punctul unde poti economisi cel mai mult, pentru ca nu e nevoie sa inviti toti oamenii pe care i-ai cunoscut vreodata si nici macar pe rudele pe care nu le-ai mai recunoaste daca le-ai vedea pe strada. Revizuieste lista invitatilor si definitiveaza lista scurta.

Meniul pentru nunta - gandeste-te ca de obicei, revine aproximativ 2kg de mancare fiecarei persoane, astfel ca nimeni nu va simti lipsa catorva zeci sau sute de grame, daca hotarasti sa micsorezi portiile. Tot aici, poti economisi in ceea ce priveste tortul, daca gasesti o oferta de restaurant care sa includa tortul si eventual sampania si piscoturile.

Aranjarea salii este un alt aspect ce te poate scuti de chletuieli inutile, daca gasesti un restaurant care sa aiba acest serviciu inclus in oferta. La fel poti sa cauti o locatie care sa fie atat de plina de bun gust, incat orice decorare suplimentara sa fie inutila.

Si pentru ca tot suntem la aranjamente, cele florale le poti face chiar tu, dar si mai ieftin ai iesi daca ai decora cu mici ghivece, care se pot transforma la final si in marturii. Asa, scapi si de o cheltuiala in plus cu marturiile si devii si cea mai buna prietena a mediului.

Invitatiile si place-cardurile - in secolul tehnologiei, o imprimanta buna si putina imaginatie, te pot scuti de costuri suplimentare. In plus, invitatiile hand-made sunt la moda acum, dau personalitate evenimentului si daca ai fost buna la lucru manual, iata metoda cea mai simpla pentru a reduce cheltuielile.

Rochia de mireasa este unul dintre cele mai scumpe obiecte vestimentare pe care le vei cumpara in viata ta, pentru a-l purta o singura data. E mai simplu si mai putin costisitor sa inchiriezi rochia de mireasa. Ori, daca ai o croitoreasa talentata, poti transforma rochia vintage a mamei tale intr-o creatie unica si moderna.

Organizarea unei nunti cu un buget redus presupune doar multa creativitate si nu uita ca visele se pot transforma in realitate cu un pic de atitudine si cateva trucuri bune!