Primele relatari despre inel apar in mitologia greaca, legat de Promoteu, care a indraznit sa fure focul pentru a-l darui oamenilor si o data cu el, sansa la evolutie. Pedeapsa pentru indrazneala sa, Zeus l-a inlantuit pe Prometeu de o stanca si in fiecare zi isi trimitea vulturul pentru a se hrani din ficatul titanului.

Legenda spune ca Prometeu a fost eliberat de bunul sau prieten, Hercule, iar Zeus a acceptat, cu conditia ca Prometeu sa poarte toata viata pe deget, ca inel, o veriga din lantul in care fusese captiv. Astfel, inelul simboliza dependenta oamenilor de bunavointa zeilor, care aveau puterea de a lua si reda libertatea dupa bunul lor plac.

Desi n-a fost inca nevoie sa-l pedepsesti pe viitorul tau sot, trimitand un vultur pentru a se infrupta din ficatul sau, verigheta ii va aduce aminte constant ca tu esti zeita in mainile careia sta fericirea lui, asa ca ar fi bine sa pastreze focul iubirii acolo unde e.

Primele inele descoperite pana acum dateaza din Egiptul antic, unde doar faraonii detineau astfel de bijuterii, ca semn al puterii si originii lor superioare.

In Roma antica, inelul simboliza, de asemenea, valoarea clasei sociale, patricienii purtand inele din aur cu pietre pretioase, cavalerii inele din fier, iar oamenii simpli nu aveau voie sa poarte astfel de insemne de superioritate. Tot romanii au fost cei care au lansat moda inelului, ca simbol al casatoriei.

Forma circulara a inelului simbolizeaza eternitatea, iar golul din mijloc nu este un simplu spatiu, ci semnifica un spatiu de trecere, o poarta atat spre lucruri cunoscute, cat si necunoscute, asa cum se intampla intr-o casatorie.

Purtatul inelului de logodna pe inelarul stang are originea tot in istoria egiptenilor, care credeau cu tarie ca o vena uneste acest deget direct cu inima, credinta preluata apoi si de greci si romani, acestia din urma numind-o “vena amoris” – vena dragostei.

Purtate initial doar de femei, verighetele au inceput sa fie purtate de ambii soti la inceputul secolului al XX-lea si pentru ca veti purta amandoi acest simbol al legamantului pe care il veti face, este indicat sa alegeti impreuna modelul verighetelor, astfel incat amandoi sa va simtiti confortabil cu modelul pe care-l veti purta in fiecare zi.

Atunci cand alegeti verighetele, tineti cont de personalitatea voastra, de stilul vostru de viata, dar si de cel vestimentar, pentru ca verigheta va va insoti in fiecare clipa, pana la sfarsitul vietii.

Daca la el este mai simplu, la tine va trebui sa tii cont si de compatibilitatea cu inelul de logodna si inainte sa incepi cautarile, este bine sa stii daca vrei ca verigheta sa fie clasica sau extravaganta, cu pietre pretioase.

Purtati-va iubirea pe deget si gravati-va declaratii de iubire in interiorul verighetelor, ca sa aveti intotdeauna cu voi iubirea, chiar si atunci cand sunteti departe unul de celalalt.