Mai mult de atat, zilele si noptile par bantuite de scenarii care mai de care mai fantamasgorice, in care tocul se rupe cand ti-e lumea mai draga, ceea ce te face sa plangi si iti dai seama ca rimelul nu este rezistent la apa, iar fotograful surprinde momentul, pentru a-ti reaminti toata viata de momentul cumplit.

Din fericire, acestea sunt doar scenarii pentru ziua nuntii si este foarte probabil ca niciunul sa nu devina realitate, insa in acelasi timp trebuie sa fii pregatita psihic pentru situatii neprevazute care ar putea aparea in toiul nuntii.

Vestea buna este ca orice situatie ce pare fara iesire, are cu siguranta una, atat timp cat reusesti sa-ti pastrezi calmul si sa o cauti. Dar, ca sa dormi mai linistita, iata cateva dintre posibilele “dezastre” cu care te poti infrunta in ziua nuntii, impreuna cu solutii pentru ele.

Daca limuzina are pana sau masina de epoca s-a hotarat sa nu porneasca exact in ziua nuntii, nu trebuie sa disperi, ci poti verifica la firma de inchirieri in cat timp iti pot trimite o alta masina, iar daca nu se incadreaza in timp, poti apela la propria masina sau la rudele apropiate cu o masina mai luxoasa. Pana se rezolva, mai bine zambeste si roaga-l pe fotograf sa va faca si poze cu limuzina, macar sa va amuzati cand veti revedea albumul de nunta.

Daca in ziua nuntii tale a aparut un eveniment major, spre exemplu un concert sau inaugurarea unui stadion, chiar in zona in care este biserica si esti blocata in trafic, nu te impacienta, ci trimite-l pe unul dintre cavalerii de onoare la biserica sa discute cu preotul daca pot permuta ora cu alti miri, care poate sunt deja acolo. Intre timp, imagineaza-ti ca toti cei din coloana, nu merg la meci, ci fac parte din alaiul tau, macar te vei mai relaxa.

Copiii sunt “dezastre umblatoare” la nunti, asa ca daca se intampla sa verse ceva pe rochia de mireasa, ucide-l in gand, dar nu te necaji, caci poti prinde faldurile cu un ac de siguranta astfel incat sa nu se mai vada. Daca ai facut si greseala de a-i da unui copil verighetele si le-a uitat acasa, nu pierde timpul amanand ceremonia, ci roaga-i pe parinti sa iti imprumute verighetele lor, le puteti inlocui ulterior, este doar un gest simbolic.

Daca se intampla sa aveti pana de curent in mijlocul petrecerii, banuim ca ai ales o sala de nunta cu generator, insa pana porneste acesta, nu lasa panica sa se instaleze: cu totii avem cate un artist in familie, gata sa cante o melodie a cappella, asa ca apeleaza cu incredere la el si va ramane un moment de povestit peste ani.

Nu uita, daca mirele nu lipseste, nimic altceva nu iti poate ruina ziua nuntii si chiar daca el se hotaraste sa dispara, te poti bucura de o luna de miere platita din timp, alaturi de prietenele tale, exact ca in Sex And The City – filmul.